vendégség a szomszéd faluban

2021.05.09. 15:55

Pályaorientációs napra várták a nyíradonyi diákokat

Kerékpártúrát szerveztek a Kölcseybe járó iskolásoknak Nyírmihálydiba a napokban.

Fotó: Császár Antal-archív

A Magtár Múzeumban id. Szabó András, gyűjtemény alapítója kalauzolta a diákokat végig a különböző foglalkozásokat bemutató kiállításon. Akiknek nem volt balesetmentes közlekedésre alkalmas kerékpárja, azoknak az iskola biztosított eszközt.

Csiszár Antal vezetésével kerékpározott át az 5. évfolyam a szomszédos Nyírmihálydiba, a pandémia miatt meghiúsult pályaorientációs programok keretében. – Érdeklődő tekintetek követték az összegyűjtött és tematikus rendben elhelyezett használati tárgyakat, eszközöket, berendezéseket. A gazdálkodással, a különböző mesterségekkel kapcsolatos relikviák közül néhányat kézbe is vehettek a téma iránt leginkább érdeklődők. Többen meg is jegyezték, hogy ilyeneket ők is láttak már egyet-kettőt a nagyszüleiknél a kamrában, és most már tudják, hogy azokat a tárgyakat mire használták korábban – nyilatkozta a főszervező.

Fotó: Császár Antal-archív

A látogatásra szánt két óra hamar elröpült, de még ekkor is, szokatlan mód záporoztak a kérdések az előadó felé, aki nagy örömmel válaszolt a gyerekek, az őket kísérő tanárok és szüleik felmerülő kérdéseire.

MCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában