Számít a segítség

2021.05.20. 12:16

Örömmel gyűjtöttek a menhelynek a debreceni kisdiákok

Adománygyűjtést szervezett a Debreceni Kutyaház Állatotthon részére a Lilla Téri Általános Iskola.

Fotó: Kiss Annamarie

Mintegy 80 kilogramm állateledelt, valamint játékokat és takarókat gyűjtöttek az állatotthon lakóinak a Lilla Téri Általános Iskola diákjai. A felajánlást csütörtökön adták át a gyerekek a menhely egyik munkatársának.

Megtudtuk: Badar Gabriella, a 2.b osztály osztályfőnöke rendszeresen látogatja és támogatja a Debreceni Kutyaház Állatotthon gazdátlan lakóit.

„Elhivatott állatvédőként fontosnak tartom, hogy segítsük az állatokat. Magam is kutyatartó voltam, jelenleg már nincs módom arra, hogy a saját otthonomban kutyát tartsak, de a menhely támogatásával igyekszem továbbra is gondoskodni a bajba jutott állatok sorsáról. Többek között az adóm egy százalékával, valamint a pontgyűjtő helyekre eljuttatott adományokkal támogatom a gazdátlan állatokat”

– mondta, hozzátéve, pedagógusként mindennél fontosabbnak tartja, hogy tanítványai figyelmét is ráirányítsa a menhelyen lévő állatok védelmére.

Szeretnek gondoskodni

A gyerekek nyitottak voltak a támogatásra, önkéntesen, két hét alatt csaknem 80 kilogramm eledelt gyűjtöttek össze a menhely állatainak.

– Fontosnak tartottam, hogy hozzak kutyaeledelt a gyűjtéskor, mert a kutyáknak és más állatoknak is jár egy esély, egy otthon, szeretet és gondoskodás. Már kicsi korom óta szeretem az állatokat, és ha nagy leszek, állatorvos szeretnék majd lenni – mondta Gyurján Gréta, második osztályos tanuló.

– Attól, hogy ezeknek az állatoknak nincsen gazdája, nekik is kell enni és inni, ezért mi most gondoskodtunk róluk. Nekem nincsen otthon állatom, de nagyon szívesen fogadnék egyszer örökbe a menhelyről – tette hozzá Nánási László Ferenc, szintén a második osztályos tanuló.

Bencze Vanda és Barcsa Márk diáktársaikhoz hasonlóan örültek annak, hogy gondoskodhatnak az állatotthon lakóiról. Mint mondták, saját háziállatuk nincsen, úgyhogy nagyon izgalmas kaland volt számukra az eledelek beszerzése.

Elkél a támogatás

Sebestyén Dóra az állatotthon önkéntes munkatársa azt mondta, nagyon örülnek az adománynak, hiszen minden felajánlás sokat jelent számukra.

„Az állatotthonban jelenleg mintegy kétszáz kutya és csaknem hetven macska van, ezek az állatok minden nap 60-70 kilogramm tápot fogyasztanak el. Ekkora állatállomány szinte mindig jellemző a menhelyünkön, így a felajánlásokat bármikor nagyon szívesen fogadjuk”

– mondta.

Az önkéntestől megtudtuk, főként Debrecenből és környékéről kerülnek a menhelyre az állatok. Az örökbefogadáshoz minimum három alkalommal kell meglátogatni a kiszemelt menhelyi állatot, majd az önkéntesek előkontrollt tartanak, így mérik fel, hogy biztosan jó helyre kerül-e az állat.

A kutyát örökbefogadókat szabály kötelezi, miszerint csak kerítéssel körbevett területre vihető az állat, de kutyaiskolát is ajánlanak a lelkes gazdijelölteknek a menhely munkatársai.

Sebestyén Dóra arról is beszélt a Naplónak, hogy macskákat kizárólag benti tartásra ad örökbe a menhely, ennek pedig az az oka, hogy az elmúlt időszakban kimagaslóan nagy számban találkoztak az utakon elgázolt macskákkal.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában