hírmorzsák

2021.05.04. 21:44

Megújult az óvoda belső tere Nyíracsádon, bővül a bölcsőde Nagyhegyesen

Mindkét településen törődnek a legkisebb lakosokkal.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Három galériával bővült az óvoda Nyíracsádon

A pandémia miatt csaknem két hónapig tartó zárlatot követően nagy örömmel tértek vissza az apróságok a település Akácliget Óvodájába. Az örömhöz meglepetés is járt a gyerekeknek, hiszen a kényszerű szünet alatt nemcsak fertőtlenítették az intézményt, de bizony jócskán megújult a belső tér is. Minden csoportszoba új függönyt és szőnyeget kapott, a kislányok nagy örömére pedig hamarosan megérkeznek a babakonyhák is. A legjobban azonban mégis azoknak a galériáknak örültek a gyerekek, amit három csoportszobában sikerült felállítani.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

– Nagyon élvezik óvodásaink a biztonságos magaslatot, ahonnan rálátnak az egész csoportszobára, s közben játszanak, beszélgetnek, képeskönyvet nézegetnek – mondta Pósán Ferencné óvodavezető. A galériát nagy örömmel fogadták az óvodapedagógusok is, akik a magaslat átlátszó falán keresztül szemmel tarthatják a gyerekeket. Szabóné Máté Ibolya óvodásai szeretik „bekuckózni” magukat, de a szakember akár bábozásra is alkalmasnak tartja a galériát. A Boros Marianna csoportjába járó gyerekek türelmesen kivárják a sort, mert tudják, hogy egyszerre csak négyen lehetnek a galérián, Puskás Ferencné szerint pedig bizonyos terápiás célra is használható a gyerekek kedvenc játéktere.

Most online volt a verseny

Nyíracsád általános iskolájának mindhárom versenyzője, Csingi Zoltán, Kerti Benedek, Széll Nóra is bejutott a Hermann Ottóról elnevezett országos biológia verseny megyei fordulójára. A helyi verseny március volt, az itt elért eredmények alapján léphettek a diákok a következő szintre. A megyei forduló feladatait a vírushelyzetre való tekintettel április végén online töltötték ki a diákok, akiket Nánási Patrícia tanárnő készített fel a megmérettetésre.

Fontos a nagyhegyesi művelődési ház felújítása

A Magyar Falu Programban valósul meg a település művelődési házának külső homlokzatszigetelése, tervezik a tetőráépítést, a Rákóczi utca aszfaltozását, továbbá kommunális gépbeszerzéseket, óvodai játszótér építést, járdaépítést.

Bővítik a nagyhegyesi bölcsőde épületét

Egy kiírás előtt álló pályázati programban új bölcsődei intézményi épület kialakítását tervezi a település önkormányzata a közeljövőben. Folytatni kívánják a külterületi mezőgazdasági jellegű önkormányzati utak útalapstabilizálási munkáit.

A szebb, ápoltabb településképért

A nyári időszakban a növényzet karbantartása minden ingatlantulajdonos, illetve ingatlanhasználó számára állandó kötelezettséget, munkát jelent – hívja fel a lakosok figyelmét a település önkormányzata a Nagyhegyes című helyi lap közleményében, majd részletezi, hogy ez a kötelezettség kiterjed mind az ingatlan előtt található közterületen lévő, mind az ingatlanon található növényzet megfelelő ápolására. Mint írják, különös figyelemmel kell eljárni a lakatlan ingatlanok tulajdonosainak, továbbá a hátsó, műveletlen, használatlan telekrészek esetében. Ugyanakkor – emlékeztetnek – nem szabad megfeledkezni az ingatlan előtti közterülettel határos szakaszokon lévő gaz, illetve a kinyúló ágak és bokrok nyeséséről sem. Kérik a lakosokat, hogy a kihajló ágakra, bokrokra is kiterjedően gondoskodjanak a növényzet ápolásáról.

Kedves Zilahi Enikő, HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában