koronavírus

2021.05.10. 22:15

Jól halad a közmunkaprogram, a járvány pedig visszaszorulóban van

Eddig is reményre adott okot, a járványhelyzetben tapasztalt helyi lakossági összefogás.

A járványhelyzet enyhülésével, a nyitások második ütemével újrainduló életet örömmel fogadták a település lakói. Május 10-től a helyi civil közösségek látogathatják az intézményeket, betartva a járványügyi szabályokat.

– A nagyközség háziorvosai és egészségügyi dolgozói fáradságot nem ismerő, jól szervezett munkával végzik a védőoltások beadását. A település népességének 38 százaléka már megkapta a védőoltást. Jó a második oltással rendelkezők aránya. A megbetegedések csökkenő tendenciája figyelhető meg, jelenleg 20 fő koronavírussal fertőzött személyről tudunk – tájékoztatott Jeneiné dr. Egri Izabella polgármester.

Folyamatos a településen az oltási regisztráció. Az önkormányzat internetes segítséget nyújt ebben, a lakosság oltópontra szállításában a Támogató Szolgálat kisbuszát és a polgárőrség gépkocsiját is igénybe vehetik a földesiek.

Rövidesen palántáznak

Mint azt a polgármester elmondta, a közmunka programjaik elindultak március 1-jével. A szükséges eszközök és anyagok beszerzése folyamatos. Három programjuk, a mezőgazdasági, a szociális és a helyi program működik. A mezőgazdasági programban a virág és a kerti palánták értékesítése már napok óta tart. A külterületi önkormányzati földre, a fagyos szentek elmúltával, május 17-től kerülnek kerülnek ki a paradicsom- és paprikapalánták.

A település folyamatban lévő beruházásai jól haladnak. A polgármester asszony tájékoztatása szerint az óvodai melegítő konyha beruházás megkezdődik, jelenleg a kivitelezővel a szerződéskötés, a munkaterület átadása következik. Ugyancsak halad az óvodai játszótér kivitelezése a játszótéri eszközök elhelyezése kezdődik el hamarosan. A Piac utca útépítési munkálatai folynak, az aszfaltozás következik.

A falu számos pályázaton szeretne forráshoz jutni. A polgármester reményei szerint az elkészült és készülőben lévő pályázataik révén tovább fejlődhet Földes. Ezért pályáznak a Községháza energetikai megújítására, a falu belvizes problémái megoldására a 3,5 kilométer árok rendbetételével, a temetőben urnafal és út építésére, utcák járdáinak építésére, a Dózsa György és Kossuth utca aszfaltozására, a Sport, a Honvéd, a Táncsics és a Széchenyi utcán útépítésre, illetve a fogorvosi szolgálati lakás felújítására.

Péter Imre

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában