Színekkel a gyógyulásért

2021.05.31. 12:07

Fogvatartottak alkotásai is díszítik a Klinika egyik gyermekosztálya falait

Mesefigurákat és rajzfilmhősöket ábrázoló festményeket adtak át a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet képviselői a DE Klinikai Központ Gyermek- és ifjúságpszichiátriai Osztályának a napokban.

Fotó: BV-intézet

A fogvatartottak által készített képek otthonosabb környezetet teremtenek a gyógyuláshoz. A festményeket Kamuti Katalin osztályvezető főorvos vette át a gyermek- és ifjúságpszcichiátriai osztály udvarán, a Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusán. A festmények mellett édességet is felajánlottak a kis betegeknek.

Fotó: BV-intézet

– Mindig nagyon örülünk az ilyen felajánlásoknak, hiszen a képekkel barátságosabbá tudjuk tenni az osztály folyosóit, szobáit. Erre nagy szükség is van, hiszen a gyerekek hosszú heteket, hónapokat töltenek nálunk. A festmények, színes rajzok között egy kicsit otthonosabban érezhetik magukat, ami a gyógyulásukat is segítheti. Egyébként a gyerekek rajzaival, kézműves alkotásaival is rendszeresen díszítjük az osztályt – mondta a Kamuti Katalin, a gyermek- és ifjúságpszchiátriai osztályának osztályvezető főorvosa.

A képeket reintegrációs őrizetben lévők és fogvatartottak készítették egy rendhagyó szimbolikus jóvátételi programban. A projekt célja a fogvatartottak számára a bűncselekmény következményével történő szembenézés és felelősségvállalás elősegítése, valamint a társadalmi beilleszkedés támogatása.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában