Sok helyen fellépnek majd

2021.05.27. 11:29

Flashmobbal zárja a tanévet a Piruett Tánc Stúdió

Gyakorlással és új koreográfiákkal készülnek a nyárra.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Sok pótolnivalója, de annál is több terve van a debreceni táncosoknak. Hogy a több hónapig tartó, és nagy önfegyelmet megkívánó online próbák után miként térnek vissza az ifjú tehetségek a közönség elé, azt Simonyi Kitty táncpedagógus mondta el nemrég a Naplónak. Az egyesület vezetője először arról beszélt, hogy végre személyesen is gyakorolhatnak a táncosok, így már teljes gőzzel készülhetnek az idei versenyszezonra. – A munkának folytatódnia kell, mennünk kell tovább, szerveznünk, és igyekszünk inspirálni, összetartani a csapatot, a gyerekek lelkét is ápolva, akár személyes beszélgetésekkel. Az elmaradt versenyeket nyáron pótoljuk, ezért júliusban például lesz olyan hétvégénk, amikor három megmérettetésen is helyt kell majd állnunk – tudatta a stúdió vezetője.

 

Fotó: Piruett-archív

Ajándékként

Nem maradnak Piruett-élmény nélkül azok sem, akik a legkisebbek nyári találkozójára, a Galiba Fesztiválra vagy a virágkarneválra látogatnak el, ez utóbbin csaknem nyolcvan táncos lép majd fel a Piruettből. Simonyi Kitty elárulta azt is, hogy a gyermeknap előtti szombaton induló városi programsorozat, a Kultúrfröccs részeként a belvárosban járók is láthatják majd produkciójukat.

– Ezekre a bemutatókra is készülünk, de leghamarabb június 12-én láthatnak bennünket az érdeklődők, ekkor ugyanis a Baltazár Dezső téren kétszázan mutatunk be villámcsődületet évzáró ajándékként a gyerekek szüleinek. Mielőtt a szokásos nyári edzőtáboraink megkezdődnek, a pandémia miatt elmaradt két évzáró és karácsonyi gálát kívánjuk pótolni a nyár eleji megmozdulással – mondta Simonyi Kitty, majd megjegyezte: a járványügyi szabályok miatt a fiatalok nem egyszerre, hanem „vetésforgóban” perdülnek majd táncra, pontosabban piruettre.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában