fellendül a gazdaság

2021.05.20. 14:28

Fellendülőben a turizmus és a lakáspiac Egyeken, az elsődleges cél azonban a munkahelyteremtés

A Tisza-tó és a Hortobágyi Nemzeti Park közelsége miatt is egyre felkapottabb Egyek.

Fotó: Napló-archív

A Debrecentől mintegy 60 kilométerre lévő Egyek Hajdú-Bihar megye egyik legnagyobb, ám ugyanakkor egyik legkiesőbb részén lévő faluja. Ennek ellenére a polgármester szerint mégis megérzik a megyeszékhely környékén végigsöprő gazdasági fellendülést és az emelkedő ingatlanárakat is.

– Ez a felpezsdülés nemcsak Debrecennek köszönhető, hanem a kormány családtámogatási politikájának is, mert a falusi csokon keresztül rengeteg fiatal jut hozzá olyan anyagi forrásokhoz és vállalható hitelekhez, amik hozzásegítik őket ahhoz, hogy vásárolhassanak maguknak ingatlant, a szülőktől külön költözzenek, és megalapítsák maguknak saját családi környezetüket – vélekedett Miluczky Attila, Egyek polgármestere. Mint elmondta, az Egyek és Debrecen közötti negyvenperces utat sok falubeli teszi meg napi szinten.

– Úgy gondolom, hogy ez egy vállalható távolság akár a mindennapi munkába járás során is – fogalmazott. A nagyobb városoktól való távolság nemcsak hátrány, hanem előny is a település számára, ugyanis a közeli Tisza-tó és Hortobágy csendessége és nyugalma számos pihenni vágyót vonz a környékre.

„A környezetünk természeti szépségét tekintve mindenképp nagy előny számunkra, hiszen ha az ember vágyik a természetbe mozogni, horgászni vagy vadászni, arra Egyeken sok-sok gyönyörű lehetőség van.”

– Az elmúlt években a Tisza-tó fokozottan látogatott turisztikai célponttá vált, és ugyanez elmondható a Hortobágyi Nemzeti Parkról is. Ezek mind-mind kihatással vannak a mi településünkre is, hiszen sokan érdeklődnek a környéken lévő ingatlanok iránt – fogalmazott a polgármester. Mint megtudtuk, a településen a mai napig lehet jó állapotú házakat vásárolni 8-10 millió forintért, de a modernebb ingatlanok is jóval kedvezőbb áron érhetők el, mint a szomszédos Tiszafüreden.

Cél a munkahelyteremtés

Bár örülnek az érdeklődésnek, mégsem a turizmus fellendítése az elsődleges célja az önkormányzatnak. – Nekünk, egyekieknek az jelenti a legnagyobb szükséget, hogy az embereknek helyben minőségi munkahelyeket tudjunk biztosítani.

„Jelenleg több százan járnak a településünkről dolgozni környező városokba vagy akár külföldre. Az a célunk, hogy itt is létrejöjjenek olyan minőségi munkahelyek, amelyek lehetővé tennék az embereknek, hogy megszabaduljanak a hosszas ingázástól”

– fogalmazott Miluczky Attila. Kiemelte, folyamatosan dolgoznak azon, hogy ezen céljuk megvalósulhasson.

Debreczeni-Kondás Eszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában