értékelés

2021.05.17. 18:27

Ezt tapasztalják szavazóink a debreceni zebrákon

Gyalogosan közlekedő voksolóink többsége szerint a sofőrök hozzáállása az időjárástól és a forgalomtól is függ.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Ahogy arról a Hajdú Online-on is olvashattak, megyénk is csatlakozott a „Zebra terv” elnevezésű kampányhoz, melyet az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága hirdetett meg a múlt héten. A rendőrök a közlekedésbiztonsági szempontból kiemelt kockázatú gyalogos-átkelőhelyeknél ellenőrizték a sofőröket és a gyalogosokat keddtől csütörtökig, az akció lényege többek között a balesetmegelőzés és a szabálysértők kiszűrése volt.

Ehhez a témához igazítottuk a portálunkon csütörtökön élesített, szokásos heti szavazásunkat is. A kérdést a gyalogosoknak címeztük, és egész pontosan így szólt:

„Közlekedés a debreceni gyalogátkelőkön: önnek mik a tapasztalatai?”

A téma népszerű volt szavazóinknál, hétszáznál is több beérkezett voks érkezett összesen a három válaszlehetőségre. Lássuk a végeredményt!

A képzeletbeli kördiagram legkisebb szelete azoké, akiknek általában rossz élményeik vannak a debreceni zebrákon, és konfliktusuk, esetleg balesetük is volt már figyelmetlen autós miatt. Ők 13 százaléknyian vannak. Szavazóink 30 százaléka szerint előzékenyek a sofőrök, és szinte mindig megállnak a zebra előtt. A legtöbb voksoló viszont úgy véli, felemás a helyzet; övék a legnépesebb tábor, 57 százalékos eredménnyel. Szerintük egyébként a járművezetők hozzáállása az időjárástól és a forgalomtól is nagyban függ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában