fejlesztés

2021.05.12. 11:03

Elkezdődött a kerékpárút-építés Debrecen keleti részén

Egészen a Panoráma útig visz majd az új szakasz.

Fotó: Kiss Annamarie

Mintegy 8 kilométer hosszúságú kerékpárút építése kezdődött a keleti városrészben, a Wesselényi utcán. A kerékpárút egészen Debrecen turisztikai övezetéig, a Panoráma útig fog tartani – jelentette be Papp László polgármester kedden reggel a helyszínen. Leszögezte,

az elkövetkezendő 2,5 évben összességében, a 8 kilométerrel együtt 28 kilométernyi szakasszal bővül majd a debreceni kerékpárút-hálózat.

A Wesselényi utcán május elején vette át a munkaterületet a kivitelező. Az első ütemben a már meglévő kerékpárutat folytatva a Vágóhíd utcai Lion Office Centerig épül meg a kerékpárút. Még ebben a hónapban elkezdődik a Sikló utcától kezdődően a Panoráma útig tartó szakasz kialakítása, várhatóan nyár elején pedig a Vágóhíd utca és a Diószegi út csomópontjától a Sikló utca irányába kezdik majd az építést. Végül az irodaközponttól a Diószegi útig a Vágóhíd utca teljes hosszán kerékpárút épül, így lesz teljes a 8 kilométeres szakasz.

– Nagyon sok energiát és forrást fordítunk a város közlekedésének biztonságosabbá tételére, az áteresztőképességének növelésére, és általában véve a fejlesztésekre. Egy új jobbra kanyarodó sáv kialakítása zajlik a Vágóhíd utcán, továbbá egy új csomópont fog épülni a Békessy Béla utcán – sorolta a fejlesztéseket. – A ránk bízott forrásokkal úgy gazdálkodunk, hogy az a lakosok javát szolgálja, hogy a közlekedési feltételeket biztonságosabbá, jobbá tudjuk tenni.

„A kerékpárút-hálózat nemcsak a keleti városrészben, hanem Debrecen nyugati oldalán is bővülni fog. Előreláthatólag a Kismacsra vezető kerékpárút építése (3,5 kilométer hosszúságú szakasz) az idei évben elindul”

– mondta Papp László.

Pósán László országgyűlési képviselő hangsúlyozta, amikor új kerékpárutat létesítenek, akkor kijelenthető, hogy a Zöld Város Program épül, kiteljesedik. – Egy környezetbarát közlekedési lehetőség nyílik meg a lakosok számára, ami segíti őket abban, hogy a szabadidőt hasznosan töltsék. Arra kérem a debrecenieket, hogy használják az elkészült kerékpárutakat! Ha nem az autók között közlekednek, akkor mindkét közlekedési eszközzel dinamikusabban lehet haladni, így még inkább csökkenthető a károsanyag-kibocsátás – fogalmazott a képviselő.

Hetei József, a városrész önkormányzati képviselője elmondta: aktív kerékpárosként kifejezetten örül a körzetét érintő ilyen jellegű fejlesztéseknek. Kiemelte: az itt élő családok, gyerekek számára különösen fontos, hogy biztonságos körülmények között biciklizhessenek.

A Wesselényi utcától a Lion Office Centerig tartó munkálatok előreláthatólag decemberben fejeződnek be. A Panoráma útig tartó teljes szakasz 2022 nyarán lesz kész.

NE

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/eredmenyes-volt-a-kozbeszerzes-epulhet-a-kerekparut-debrecen-hataraban-5112628/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában