hírmorzsák

2021.05.05. 19:56

Egyeken nincsenek már kátyúk, Berekböszörményben a füvet nyírják

Rövid hírek a megye kisebb településeiről.

Már betömték a kátyúkat Egyeken

A tavasz beköszöntével elkezdődött a közutak kátyúzása. A tél alaposan megdolgozta Egyek útjait, így időszerű volt az úthibák kijavítása. A község főbb utcáin, mint például a Fő utca, Hunyadi utca és a Csokonai utca aszfalthibáit már kijavították. Ez a munka azért volt lényeges, mert mindhárom utcán nagy a járműforgalom.

Fotó: Bódi Viktor

Új kis busz érkezett Mezősasra

A Magyar Falu Programban egy kilencszemélyes falugondnoki kisbuszt kapott a település. A jármű a jövőben segíti a településen egyre növekedő számú idős emberek utaztatását, szociális ellátását, a mozgáskorlátozottak orvosi rendelőbe, kórházi kezelésre való szállítását. Az új autóbusz a településen működő labdarúgó egyesület tagjainak utazását is segíti.

Fotó: Községháza

Folyamatosan nyírják a füvet Berekböszörményben

Május elején az önkormányzat megkezdte és ősszel fejezi majd be a település közterületein a fűnyírást és a fűkaszálást. A tevékenység célja az egészséges és szép környezet fenntartása. Szűcs Viktor polgármester értesítésében hangsúlyozta, hogy csak olyan személyek előtt tudják a füvet levágni, akik idősek vagy egészségük azt nem teszi lehetővé. A füvet az elhagyatott telkek előtti közterületeken is vágják. A munkálatokat Litauszki Anikó önkormányzati képviselő irányítja.

BV, VJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában