Beruházás

2021.05.12. 11:17

Édes lesz az élet Esztárban

A korábbi hagyományt viszik tovább a debreceni partnerrel és az állami támogatással.

Forrás: Kovács Péter

Fotó: KOVÁCS PÉTER

A település munkahelyteremtő elképzelése bekerült a magyar kormány gazdaságélénkítő programjába, így lehetőséget kapott a tervezett beruházás megvalósítására. A szaktárcához már benyújtották az elképzelést tartalmazó dokumentumot, az kedvező elbírálást kapott, a következő fordulóra május 14-ig kell beadni a konkrét terveket. Hogy pontosan miről is van szó, arról Szécsi Tamást, Esztár polgármesterét kérdeztük.

Már kezdetkor is többet

– A közmunkaprogramunkból kinövő, édesipari termékeket gyártó kisüzem létrehozását terveztük el. Korábban készítettünk már téli fagyit, az keresett volt, és ebben a régi hungarikumban látunk piaci lehetőséget, bővítve a gyártási palettát kakaós rolóval és a négercsókhoz hasonló csokis habcsókkal.

„Szeretnénk 4-6 fő részére nem közfoglalkoztatási, hanem piaci alapú bér megkeresésére lehetőséget adni. A felvevőpiac megvan, egy debreceni partnerrel dolgozunk együtt már évek óta.”

A kapcsolat mentén mertük elindítani a projektet. Így nagyobbak az esélyek, hogy ez egy jó beruházás legyen. Az önkormányzat közel 200 millió forintra adta be a pályázatát, az első fordulón túljutottunk, és bizakodva várjuk a másodikat, ahol megkaphatjuk a támogatást. Az üzemet a Széchenyi utcán, egy önkormányzati ingatlanon építjük fel, nem lesz zavaró sem a lakosságnak, sem a környezetének. A kiírásban két főt kellene három évig foglalkoztatnunk, de mi már indulásnál többnek adunk munkát, és reméljük, idővel tovább tudjuk fejleszteni az édesipari üzemet.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában