Beruházás

2021.05.12. 11:17

Édes lesz az élet Esztárban

A korábbi hagyományt viszik tovább a debreceni partnerrel és az állami támogatással.

Forrás: Kovács Péter

Fotó: KOVÁCS PÉTER

A település munkahelyteremtő elképzelése bekerült a magyar kormány gazdaságélénkítő programjába, így lehetőséget kapott a tervezett beruházás megvalósítására. A szaktárcához már benyújtották az elképzelést tartalmazó dokumentumot, az kedvező elbírálást kapott, a következő fordulóra május 14-ig kell beadni a konkrét terveket. Hogy pontosan miről is van szó, arról Szécsi Tamást, Esztár polgármesterét kérdeztük.

Már kezdetkor is többet

– A közmunkaprogramunkból kinövő, édesipari termékeket gyártó kisüzem létrehozását terveztük el. Korábban készítettünk már téli fagyit, az keresett volt, és ebben a régi hungarikumban látunk piaci lehetőséget, bővítve a gyártási palettát kakaós rolóval és a négercsókhoz hasonló csokis habcsókkal.

„Szeretnénk 4-6 fő részére nem közfoglalkoztatási, hanem piaci alapú bér megkeresésére lehetőséget adni. A felvevőpiac megvan, egy debreceni partnerrel dolgozunk együtt már évek óta.”

A kapcsolat mentén mertük elindítani a projektet. Így nagyobbak az esélyek, hogy ez egy jó beruházás legyen. Az önkormányzat közel 200 millió forintra adta be a pályázatát, az első fordulón túljutottunk, és bizakodva várjuk a másodikat, ahol megkaphatjuk a támogatást. Az üzemet a Széchenyi utcán, egy önkormányzati ingatlanon építjük fel, nem lesz zavaró sem a lakosságnak, sem a környezetének. A kiírásban két főt kellene három évig foglalkoztatnunk, de mi már indulásnál többnek adunk munkát, és reméljük, idővel tovább tudjuk fejleszteni az édesipari üzemet.

KZS

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában