jól jön a segítség

2021.05.18. 13:08

Bajba jutott, sérült denevéreket mentenek

Régóta jó kapcsolatot ápol a debreceni rendelő a Hortobágyi Madárpark-Madárkórházzal.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Már nem kell egészen a Hortobágyi Madárpark-Madárkórházhoz kivinni a sérült madarakat, ugyanis Debrecenben is kaphatnak ingyenes ellátást. – Dr. Déri Jánossal, a madárkórház vezető orvosával, aki a környező megyék madarainak orvosi ellátásával és mentésével foglalkozik, régi múltra visszatekintő jó kapcsolatunk van – fogalmazott Szilágyi Attila állatvédő, a Tara-Vet Állatorvosi Rendelő vezetője.

– Tavaly decemberben a debreceni Füredi úton kiütött egy lakástűz, s emiatt több mint 80 denevér veszett oda, és csak körülbelül húszat tudtunk megmenteni. A kórházba szállításukkor vetődött fel bennünk, hogy a hortobágyi madárkórházba nehézkes kijuttatni a megsérült madarakat. Ekkor ajánlottam fel, hogy ha a szárnyasokat behozzák a rendelőnkbe, akkor mi legjobb tudásunk szerint ingyen megpróbálunk rajtuk segíteni, ha pedig ez nem megy, eljuttatjuk őket a madárkórházba – nyilatkozta a Naplónak.

DKE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában