Húsvét

2021.04.01. 11:50

Változik a nyitvatartás és a menetrend a hosszú hétvégén

Ne hagyjuk az utolsó pillanatra a bevásárlást, és ünnepeljük szűk körben a húsvétot!

Auchan Retail Magyarország superstore formátumú üzletének átadója 2018.04.12-én. foto:Kallus György

Fotó: illusztráció / MW-archív

Nem árt, ha a húsvéti bevásárláshoz listát írunk, hogy biztosan ne hagyjunk ki semmit, ami az ünnepi menühöz kell, hiszen munkaszüneti nap lévén április 2-án, nagypénteken nem lesznek nyitva az üzletek. Másnap, nagyszombaton még adódik egy „kiskapu” a szükséges alapanyag-beszerzésekhez, vasárnap és húsvéthétfőn azonban szintén zárva tartanak a boltok. E napokban kígyózó sorok alakulhatnak ki a bevásárlóközpontokban, azonban még a megnövekedett forgalomban sem szabad megfeledkeznünk a járványügyi szabályokról: a megfelelő távolság betartásáról és a maszkviselésről.

Müller Cecília tiszti főorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján azt javasolta, a hosszú hétvégén maradjunk szűk családi körben, a rokonság tagjai különböző háztartásokból ne gyűljenek össze. Kiemelte, a nagyszülőket a megfelelő egészségügyi intézkedések betartásával meglátogathatjuk, de a higiénés szabályok betartása alól nem mentesül senki, az sem, aki már be van oltva.

Az ünnepi időszakban a DKV Zrt. és a helyközi járatok menetrendje is módosul, utazás előtt érdemes tájékozódni a közlekedési társaságok honlapjain.

A debrecenieknek a szemétszállítás kérdése miatt nem szükséges aggódniuk. Nagypénteken és húsvéthétfőn ugyanis az ünnepi időszak ellenére változatlanul elszállítja a vegyes hulladékot a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft., és a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés sem marad el. Ugyanakkor arra kérik a lakosságot, hogy azok, akik az ürítés órájában szokták kihelyezni kukáikat, kivételesen tegyék meg ezt hamarabb, hiszen a kft. munkatársai ezeken a napokon a megszokottnál korábban érkezhetnek. A Lakossági Hulladékudvar ünnepnapokon zárva tart, azonban április 3-án, szombaton a megszokott nyitvatartási időben rendelkezésre áll 06:30-12:30-ig. További információt a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. honlapján találnak.

BD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában