Köztéri fejlesztések

2021.04.19. 10:05

Új buszvárókat, padokat és hulladékgyűjtőket is kihelyeztek Józsán

Tavaly két buszmegálló újult meg a 35-ös főúton, amely innovatív, zöld borostyánfalat is kapott. Idén újabb 11 buszmegállóban cserélték ki az utasvárókat, modernebb, szebb környezetet teremtve – írja a jozsanet.hu.

Új padokat, hulladékgyűjtőket és buszvárókat helyeztek ki Debrecen-józsa városrészen. 20210415 Debrecen-Józsa Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló

Fotó: Matey István

– Összesen 13 buszvárót cseréltünk ki az elmúlt 1 évben, kettőnél zöld borostyánfalat is elhelyeztünk, kettőnél pedig szelektív kukákat helyeztünk el. Fontosnak tartjuk, hogy az esztétika mellett környezetünk védelmére is gondoljunk, hisz a jövő nemzedékeiért dolgozunk – tájékoztatott Balázs Ákos városüzemeltetésért és környezetvédelemért felelős alpolgármester.

Új buszvárók, kukák és padok is segítik a lakókat | Fotók: Matey István

A beszámoló szerint a tavaly decemberben elkezdett fejlesztések (padok, kerékpártároló kiépítése a postánál) idén is folytatódtak. A 11 új buszváró mellett 10 darab alumíniumöntvény, falamellás ülőkéjű új padot, valamint 17 darab, 45 literes hulladékgyűjtőt is kihelyezett a város.

Fotó: Matey István

Mindezeken kívül – a józsai lakosok kéréseivel összhangban – további kilenc, már meglévő régi, elhasználódott pad is megújult. – Ezek ugyan kisebb fejlesztések, de a józsaiak mindennapjait teszik könnyebbé, szebbé, és a városrész összképét formálják, egységesítik. Célunk, hogy a józsaiak otthonosan érezzék magukat a közterületeinken, parkjainkban. Mert Józsán élni jó! – hangsúlyozta Balázs Ákos alpolgármester.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában