debreceni egyetem

2021.04.08. 13:17

Tudatos karrierépítés a cél már a tanulmányok alatt is

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának hallgatói leendő munkaadóikkal találkozhattak az online megrendezett TTK Szakmai Napon.

„Az idén tizedik alkalommal rendeztük meg a TTK Szakmai Napot, melynek elsődleges célja, hogy hallgatóink minél hamarabb megismerhessék a munkaerőpiac lehetőségeit és elvárásait, így tanulmányaik alatt ki tudják fejleszteni azokat a készségeket és kompetenciákat, amelyekre a munkaadóknak később szükségük lesz. A másik cél, karunk ipari kapcsolatainak erősítése. A kar vezetése és oktatói számára azért lényeges a munkaadói igények megismerése, mert ennek alapján magas színvonalú, gyakorlatorientált képzést tudunk nyújtani hallgatóinknak.” – emelte ki köszöntőjében Kun Ferenc a Természettudományi és Technológiai Kar dékánja.

A rendezvényen a kar partnervállalatainak képviselői bemutatták, milyen gyakorlati és elhelyezkedési lehetőségeket, ösztöndíjprogramokat kínálnak, valamint ismertették a diplomásokkal szemben támasztott követelményeket. A cégek saját chatszobán keresztül közvetlenül kapcsolatba léphettek a hallgatókkal, ahol lehetőség volt próbainterjúk készítésére is. Az idei rendezvény újdonságaként a pénzügyi elemzés és modellezés területének négy meghatározó nemzetközi cége kötetlen formában, kerekasztal-beszélgetés keretében mutatta be tevékenységét, szakterületük kihívásait és az általuk kínált karrierlehetőségeket. A program rekordszámú – közel harminc cég – részvételével zajlott.

Berényi Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában