Hírmorzsák

2021.04.07. 21:27

Mozifelújításról, állatvédelemről és aszfaltozásról posztoltak a polgármesterek

Rövid, de annál fontosabb híreink Hajdú-Bihar megye településeiről.

Fotó: Facebook / Szólláth Tibor

Felújítanák a biharnagybajomi mozi épületét

Új díszletet kapott a régi épület a napokban. A nagy sikerű karácsonyi dekoráció után régi képekkel állítottak emléket a bajomi mozi történetének – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">adta hírül a település közösségi oldalán Szító Sándor polgármester. Leírta azt is, hogy az épületet fel kellene újítani, erre az idén mindenképp szeretnének pályázatot benyújtani, majd a munkálatok elvégzését követően az épület új közösségi színtere lehet a bajomi fiataloknak.

Fotó: Facebook / Biharnagybajom Község

Kezdődik az aszfaltozás Hajdúsámsonban

Folytatódik az utak aszfaltozása a Debrecenhez közeli kisvárosban. Hamarosan elkezdődik a Kiss utca aszfaltburkolatának felújítása egy sikeres pályázatnak köszönhetően. Jelenleg az ivóvízbekötések cseréje folyik, ezért április 20-ig útkorlátozások, napközben akár teljes szélességű útlezárások várhatóak – írta közösségi oldalán Antal Szabolcs polgármester, aki a munkálatok idejére az ott közlekedők türelmét kéri.

Fotó: Facebook / Antal Szabolcs

Üdvözlet érkezett Lengyelországból

A lengyel-magyar barátság napja alkalmából tartott megemlékezésről értesülve Wojciech Wilk, Hajdúböszörmény lengyel testvérvárosa, Krasnik polgármestere szívélyes üdvözletet küldött Hajdúböszörmény lakosainak. Mint írta, fontos megemlíteni, hogy a közös történelmünkön és évszázados hagyományainkon alapuló kapcsolat évek óta összeköt bennünket. A hírt Hajdúböszörmény hivatalos oldala tette közzé.

Felújítják a hajdúböszörményi szabadidőparkot

A Fürdőkerti Rendezvény és Turisztikai Szabadidőpark fejlesztésének kivitelezési munkálatai ezekben a napokban kezdődnek el. A futópályát, a teniszpályákat és a játszóteret továbbra is lehet használni – olvasható Hajdúböszörmény hivatalos honlapján.

Ruhákat és cipőket gyűjtöttek Ebesen

Az Ebesi Polgárőr Egyesület alaptevékenységén túl kiemelten fontosnak tartja a karitatív tevékenység végzését is. Ebben a hónapban az egyesület tagjai összegyűjtötték a lakókörnyezetükben feleslegessé vált, de jó állapotban lévő holmikat, – ruhanemű, cipő, gyermekjáték, bútor – hogy azzal a rászoruló, nehéz sorsú családoknak segíthessenek – adta hírül Ebes önkormányzati lapja, az Ebesi Hírlap.

Példaértékű az állatok védelme Hajdúnánáson

A város önkormányzata április elsejétől átadta a Görbeházi út mellett lévő gyepmesteri telep üzemeltetését a Hajdúnánási Állatvédő Alapítványnak. Az erről szóló megállapodást Szólláth Tibor polgármester és Szojka Beáta, az alapítvány kuratóriumi elnöke írta alá – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">számolt be az eseményről közösségi oldalán Szólláth Tibor, aki arról is tájékoztatott, hogy az elmúlt években mintaértékű munka folyt az alapítvány telephelyén. Sok éve már, hogy nem altatnak el kutyákat Hajdúnánáson, és ebben óriási szerepe van az Állatvédő Alapítványnak.

Fotó: Facebook / Muraközi István

Szebb, világosabb és biztonságosabb lett Berettyóújfalu

Elkészült a LED-es közvilágítás a József Attila lakótelep díszkutas parkjában. Ezzel az újabb elemmel esztétikusabb, biztonságosabb lett a sokak által látogatott park. Hamarosan indul a szökőkút is – tájékoztatta a város lakóit közösségi oldalán Muraközi István polgármester.

Borítókép: Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere és Szojka Beáta, a Hajdúnánási Állatvédő Alapítvány kuratóriumi elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában