vadászat

2021.04.14. 13:40

Már várják az őzbakszezont Csökmőn is

A vadászok nagy örömére április 15-én megkezdődik az őzbakszezon, ami szeptember 30-ig tart. A 4 ezer 600 hektáron gazdálkodó Csökmői Sólyom Vadásztársaság ebben a szezonban harmincöt bakot tud értékesíteni, ezért fogadnak vendégvadászokat is. Belföldi vadászok biztosan jönnek, de ha a járványhelyzet engedi, akkor osztrák és német vendégvadászok is érkeznének Csökmőre.

– Az alföldi vadásztársaságoknak ez a legfőbb bevételi forrása – mondja Nagy Tibor, a 2016-ban megalakult Csökmői Sólyom Vadásztársaság titkára. – Ezen kívül a nyúl eladásból és a tagdíjból tudunk még bevételt szerezni. Tavaly a járványhelyzet ellenére is el tudtuk adni a bakokat.

A társaság titkára hozzáfűzte, hogy nagy öröm számukra, hogy januárban a Magyar Falu Programnak köszönhetően társaságuk egy saját gépjárművet is tudott vásárolni. A terepjáró a vadőr munkáját jelentősen segíti.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában