fotókkal

2021.04.01. 14:42

Köztéri padokat hoztak rendbe a képviselők Debrecenben

Azt példázzák: ha mindenki csak egy picit odafigyel a környezetére, akkor tiszta, szép marad a város.

Fotó: Kiss Annamarie

Csiszolóvásznak surrogására érkeztünk csütörtökön délben a Darabos utca 6. szám elé: folytatódott a Fidesz debreceni országgyűlési és önkormányzati képviselőinek tavaszi nagytakarító kezdeményezése. A helyszínen Kósa Lajos, Fodor Levente és a helyi szervezet önkéntesei az utcai ülőalkalmatosságokat kezdték lecsiszolni, mázolni.

– E néhány pad felújításával szeretnénk felhívni a figyelmet arra: kétszázezer ember ellenében nem lehet tisztán tartani a várost, de ha mindenki csak egy picit odafigyel a környezetére, akkor Debrecen továbbra is tiszta, szép, rendezett marad – mondta Kósa Lajos a Naplónak. – Persze mindig lesz szemét, illetve olyan, ami tönkremegy. De látom azokat a jeleket, amelyekben hosszú évek kitartó munkája látszik: megtanulják az emberek megbecsülni a környezetüket mindegyik városrészben – tette hozzá a honatya, megemlítve e szempontból a Zöld város program különös fontosságát. Hozzátette: – Emlékszem, hogyan nézett ki a Darabos utca környéke tíz-tizenöt évvel ezelőtt. Ahhoz képest nagyon szépen fejlődött, sőt, a befektetők is meglátták benne a fantáziát – utalt egy, az utcában építendő hotelre.

FGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában