enyhítik a terhet

2021.04.27. 14:16

Ingyenes étkeztetésekkel segítették az időseket és a családokat Debrecenben

Az akció révén két hét alatt több mint ezer adag díjtalan ebédet szállítottak házhoz.

Enyhíteni próbálnak az egyre növekvő terheken | Illusztráció: MW-archív

Fotó: Pesti Tamás

Ingyenes étkeztetésre került sor a Baptista Szeretetszolgálat Adományozási és Szociális Segítő Központ jóvoltából.

A koronavírus-járvány mindannyiunk életében nem várt nehézségeket okozott, mindennapi életvitelünkben, társas kapcsolatainkban és anyagi értelemben egyaránt. Ezekben a rendkívül nehéz időkben a Baptista Szeretetszolgálat Adományozási és Szociális Segítő Központ kiemelt fontossággal próbál enyhíteni az egyre növekvő terheken, és még nagyobb figyelmet fordítani idős, beteg, rászoruló embertársainkra.

Enyhíteni próbálnak az egyre növekvő terheken | Illusztráció: MW-archív

Életünk során adódhatnak olyan helyzetek – előrehaladott életkor, betegség, szűkös anyagi helyzet –, amikor nehézséget jelent a főzés, az ebéd elkészítése. A szervezet fő tevékenysége közé tartozik a szociális étkeztetés, melyet jogszabály alapján azok a személyek, illetve eltartottjaik vehetnek igénybe, akik egészségi állapotuk vagy szociális helyzetük miatt nehézségekkel küzdenek, továbbá a fogyatékkal élő személyek, pszichiátriai betegek, hajléktalan személyek vagy szenvedélybetegek részére is lehetőséget biztosítanak az étkeztetés igénybevételére.

2021. március 22. és április 4. között két héten keresztül ingyenesen biztosítottak ebédet mintegy kétszázötven fő nehéz körülmények között élő, rászoruló részére. Az akció keretében ebben a két hétben több mint ezer adag ingyenes ebéd házhoz szállítására került sor. A karitatív tevékenységet szerződött partnereikkel közösen valósították meg.

A Baptista Szeretetszolgálat Adományozási és Szociális Segítő Központ valamennyi telephelyén továbbra is nagy erőkkel szervezi és biztosítja a lakosság részére a kedvezményes étkeztetést.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában