Ellenőriznek a halőrök

2021.04.28. 16:52

Horgászoknak nem kötelező a szájmaszk a nádudvari tavaknál

A hely elhagyásakor azonban fel kell venni a védőeszközt.

ML

Forrás: M.L.

E tavaszi telepítés háromnapos nyugalmi időszakát követően már lehetett is „vadászni” a horog­érett pontyokra. Ettől az időponttól járványhelyzetre való tekintettel mind az I-es, mind a II-es tavon az alábbi szabályok léptek életbe: alaphelyzetben a közterületeken a szájmaszk használata kötelező. Ez érvényes mindaddig, amíg a horgász el nem foglalja a helyét.

A horgászhelyek egymástól minimum öt méter távolságban lehetnek.

Egy horgászhelyen csak az egy háztartásban élők tartózkodhatnak, és innentől kezdve a szájmaszk használata részükre nem kötelező mindaddig, amíg ismételten el nem hagyják a helyüket. Amennyiben bármilyen okból elhagyják, a maszkot használniuk kell. E szabályok betartását az egyesület halőrei ellenőrizni fogják, és a szabálytalankodókat első esetben figyelmeztetik, ismételt esetben felkérik a távozásra. Amennyiben az őrök intézkedésének nem lesz foganatja, rendőri segítséget fognak kérni – tudtuk meg a Sporthorgász Egyesület Nádudvar 1960 elnökétől, Juhász Sándortól.

ML

Borítókép: A kettes tónál versenyeket is rendeznek. Egyik ilyenen készült a fotó: Brósch László (balról), Danka Ferenc és Nagy László (háttal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában