hírmorzsák

2021.04.06. 08:53

Fákat ültettek Létavértesen, húsvéti csomagokat kaptak a berekböszörményiek

Zöldebb környezetet és örömteli ünnepet biztosítottak a két település lakóinak.

Fotó: Létavértesi Városháza

Berkenyéket és hársakat ültettek

Létavértes is nevezett az agrárminisztérium által tavaly meghirdetett településfásítási pályázatra, amelyen az elbírálást követően 225 településnek összesen hatezer díszfát adományoztak. A kisvárosba, az előzetesen egyeztetett időpontban 10 ezüsthárs, 10 berkenye és 10 nagylevelű hárs földlabdás csemete érkezett, amit az önkormányzat munkatársai már el is ültettek az előzetesen kijelölt helyekre – mondta Papp Zoltán alpolgármester.

Finom falatok érkeztek az ünnepre

Sonkát fogyaszthattak Berekböszörmény minden házában a húsvéti ünnepeken, mert az önkormányzat élelmiszercsomagot és tisztítószereket ajándékozott az ott élőknek. A képviselőtestület döntése szerint megítélt támogatás a húsvéti készülődés, valamint a jelenlegi járványhelyzet miatt előállt többletkiadásokat igyekezett enyhíteni.

Fotó: Berekböszörményi Községháza

A kalács, a füstölt főtt tarja mellett volt a csomagban tej, majonéz, de csokoládé is. A csomagok még ünnep előtt eljutottak a családokhoz, így aztán nem hiányoztak az ünnepi asztalról a legfontosabb élelmiszerek.

Turóczi Barnabás, Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában