hírmorzsák

2021.04.27. 21:42

Emlékezés, ünnepi műsor, parkosítás, készülő bicikliút – ez mind Hajdú-Biharban történik

Fotó: Városháza

Megemlékeztek az 1919-es áldozatokról Hajdúszoboszlón

Bodó Sándor országgyűlési képviselő, Czeglédi Gyula polgármester, a helyi Fidesz, a Gazdakör és a Magyarok Szövetségének helyi szervezete, valamint a Református Egyház képviselői koszorúzták meg a városháza falán a vörösterror áldozatainak emlékére elhelyezett táblát április 24-én. 1919-ben azon a napon dr. Fekete László polgármestert, Körner Béla megyei és városi képviselőt, valamint Tokay Józsefet a Városháza melletti főtéren akasztották fel.

Fotó: Városháza

Felvirágosítják Nyírmártonfalvát

Virágosítsd fel Nyírmártonfalvát címmel felhívást tett közzé a helybeli Kék-Nefelejcs Hagyományőrző Kulturális Örökségvédelmi Egyesület. Szorgalmazza, hogy az intézmények, boltok, üzletek, középületek és magánlakások előtt ültessenek, illetve helyezzenek ki épületekre és közterületekre minél több virágot. Tegyék szebbé és tisztábbá a falu utcáit, tereit. Az egyesület vállalja a falumúzeum parkjának, utcafrontjának, valamint a Sikátor utca virágosítását. Várják a kezdeményezéshez a segítőket, a jelentkezőket – tette közzé közösségi oldalán Filemon Mihály polgármester.

Fotó: Községháza

Fákat ültetek és parkosítottak is Sárándon

Jó ütemben halad a település parkosítása, fásítása, szebbé tétele – derül ki a sárándi települési önkormányzat hivatalos közösségi oldalán közzétett információból. Az egyik lelkes csapat Gyönyörű Zsigmond képviselő irányításával 50 fát ültetett a faluban és a sportpályán, miközben a másik dolgos társaság Rásóné Nóra vezetésével a Csillagpont udvarát parkosította és egy teraszt is kialakított, amelyet azonnal használatba is lehetett venni.

Fotó: Városháza

Fényfüzér imitálja a kannából folyó vizet Bárándon

Kreatív gondolat és annak tökéletes megvalósításával találkozhatunk Báránd településközpontjában. A ládába ültetett virágokat a fölé helyezett locsolókannából folyó vizet világító fényfüzérek helyettesítik; és ez az esti félhomályban igencsak látványos díszítő eleme az egyébként is szép főtérnek.

Fotó: Községháza

A templomban adnak műsort a diákok Körösszegapátiban

Az érvényben lévő járványügyi egészségvédelmi rendelkezések szabályainak pontos betartásával anyáknapi istentiszteletet tartanak május 2-án, vasárnap a körösszegapáti református templomban. Az eseményen az általános iskolás gyermekek műsorral köszöntik az édesanyákat, a nagymamákat és a keresztanyákat.

Két pályázattal a „szárítóig” újulna Sárrétudvari

A Széchenyi utca egy részét, a Táncsics utcai kereszteződéstől a bel-és külterület elválasztását jelentő helységnévtábláig szeretné felújítani a település önkormányzata a Magyar falu Program támogatása segítségével. Az út folytatásaként – egy másik pályázati támogatással – a jelzett helységnévtáblától indulva, a „szárítóig” újulna meg tovább a már nagyon leromlott külterületi szakasz. Amennyiben mindkét útfelújítás megvalósulna, egy igen fontos út lenne járhatóbb és biztonságosabb.

Nem volt víz a javítás idején Püspökladányban

Gyorsan megjavították a városban a Nagy Sándor utca elején minap eltört ívóvízvezeték-csövet a Tiszamenti Regionális Vízművek (TRV) szakemberei. A városi szinten összességében igen rossz műszaki állapotban lévő ivóvízhálózat fővezetéke hibásodott meg, a nagy mennyiségben elfolyt víz a közelben elöntött mindent, a csapadékvíz elvezető árkok gyorsan megteltek. A TRV szakemberei a meghibásodott szakaszt kizárták, a javítás idejére a környéken a vízszolgáltatás szünetelt.

Új orgona érkezett a váncsodi templomba

Megérkezett a település református gyülekezetének az új orgonája a minap. Miután a szállítójárműről lepakolták a hangszert, beállították a helyére a templomba, majd elvégezték rajta a szükséges hangolási munkálatokat. A május 2-i istentiszteleten már az új hangszer kíséri a gyülekezeti éneket.

Fotó: Községháza

Elkezdődött a bicikliút tervezése Hajdúböszörményben

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a Hajdúböszörmény-Hajdúvid-Hajdúdorog között épülő kerékpárút tervezése megrendelésére a napokban kiírta a nyílt közbeszerzési eljárást. Ezzel megvalósulhat a hajdúvárosok bekapcsolása a Szabolcs kerékpárútvonalba, valamint a települések közötti kerékpáros összeköttetés is. Hajdúböszörményben az Iskola és Bethlen Gábor utca csomóponttól kezdődhet majd a kerékpárút. A teljes létesítmény hossza megközelíti a 15 kilométert. Pihenőhely kialakítása is szerepel a tervekben – olvastuk a hajdúböszörményi önkormányzat hivatalos honlapján.

Garanciális javítás a Polgári utcában

A téli csapadékos idő és csőtörés következtében Hajdúböszörmény Polgári utcája aszfaltburkolatán az elmúlt időszakban süllyedések keletkeztek a csatorna nyomvonalán, amelyekről a kivitelező és a szakemberek tudnak, azokat garanciális bejárás keretében nyomon követik. Az egyeztetések megtörténtek a kivitelező és a műszaki ellenőr bevonásával. Az úthibák javítása hamarosan megkezdődik – írta a hajdúböszörményi önkormányzat hivatalos honlapja.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában