Ökoszisztéma védelme

2021.04.28. 12:18

Együttműködés a természeti örökség megőrzéséért

Nemzetközi ülésnek adott otthont a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.

Forrás: hbmo.hu

Az Interreg Europe program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az állam társfinanszírozásában megvalósuló együttműködés célja a városkörnyéki nyílt területek természetvédelmi szempontú kezelésének fejlesztése, az itt található természeti értékek-természeti örökség megőrzése és fenntartható kiaknázása – olvasható a hbmo.hu-n. Az április 27-én online térben megrendezett munkaülés és szakmai fórum a megyei önkormányzat cselekvési tervének kidolgozását hivatott segíteni.

A projekt hazai szakértő csoportjának aktív közreműködésével lengyel, német, belga, szlovén és spanyol szakemberek cseréltek tapasztalatot és fogalmaztak meg javaslatokat Hajdú-Bihar megye vonatkozásában a zöld infrastruktúra koncepció települési szintű integrálása, illetve az ökoszisztéma szolgáltatások megfelelő döntéshozói és lakossági kommunikációjának témájában.

A rendezvény során lehetőség nyílt arra, hogy egyrészt a megyei önkormányzat szakemberei, és a megyei szakértői csoport tagjai ismertessék a hazai jogszabályi és szakpolitikai kereteket, a hasonló témában zajló nemzetközi együttműködéseket, másrészt egy településre, Nádudvarra fókuszálva bemutatásra kerüljenek a jövőt érintő konkrét települési igények.

A külföldi partnerintézmények szakemberei az ülés után fogalmazzák meg részletes javaslataikat, amelyek a későbbiekben részben vagy egészben beépítésre kerülnek a 2022-ben kidolgozásra kerülő megyei cselekvési tervbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában