gyorsul a növekedés

2021.04.20. 10:00

A Schaeffler Debrecen sikeres együttműködést folytat a szakszervezettel

A cég ezzel is tovább erősíti a munkáltatói pozícióját.

Szabó Péter László, a Schaeffler Debrecen ügyvezetője (a kép jobb oldalán) és Kovács László, a Debreceni Csapágygyártók Szakszervezetének elnöke | Fotó: Schaeffler Debrecen

A Schaeffler Debrecen közleményében beszámolt arról, hogy a cég ismét sikeres tárgyalásokat zárt le a Debreceni Csapágygyártók Szakszervezetével. A megállapodás 2021. márciustól lépett hatályba, számos munkavállalói juttatást és intézkedést tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a vállalat növekedésének felgyorsítását. „Ambiciózus terveink vannak termékeink növekedésével és sikerével kapcsolatban, és ez a megállapodás lehetővé teszi számunkra e tervek megvalósítását. Mint vállalat, kiemelt figyelmet fordítunk kollégáink fejlesztésére és egészségük megőrzésére, valamint továbbfejlesztjük belső folyamatainkat”- mondta Szabó Péter László, a Schaeffler Debrecen ügyvezetője.

Szabó Péter László, a Schaeffler Debrecen ügyvezetője (a kép jobb oldalán) és Kovács László, a Debreceni Csapágygyártók Szakszervezetének elnöke | Fotó: Schaeffler Debrecen

A bérfejlesztés mellett a gyártóüzem nyári és téli bónuszt kínál munkavállalóinak, amely a vállalatnál eltöltött évek függvényében növekszik. Másik fontos jóléti elem is bevezetésre kerül, mely a vállalat által finanszírozott privát egészségügyi szolgáltatás keretében széleskörű járóbeteg-ellátást tesz elérhetővé a munkavállalók számára. Szűrővizsgálatok, egészséges életmóddal kapcsolatos kommunikáció és a gyors diagnosztikával kapcsolatos további kezdeményezések is részét képezik az új szociális csomagnak.

„Hosszú távú koncepciónk első lépéseként konstruktív, példaértékű megállapodást kötöttünk, vonzó juttatási csomagot kínálunk a munkaerőpiacon. Különösen fontos, hogy a szakszervezettel egyetértésben olyan hosszú távú bérmegállapodásról döntöttünk, amely kiszámíthatóságot nyújt kollégáink számára” – mondta Gazdag András, a Schaeffler magyarországi vállalatainak HR igazgatója.

A március 1-jén kötött megállapodás a 2020. év végén aláírt kollektív szerződés kiegészítése. Most sikerült megállapodni a telephely első bérmegállapodási szerződéséről. Kovács László, a Debreceni Csapágygyártók Szakszervezetének elnöke hangsúlyozta: „a dokumentumok aláírása után kijelenthetem, hogy az új megállapodás tükrözi az igényeket. A megállapodás kölcsönösen előnyös, pozitív minden partner számára.”

Top 50-ben

A Schaeffler-csoportot az Egyesült Nemzetek Szövetsége 75 éves évfordulója alkalmából a világ 50 vezető fenntarthatósági és klímavédelmi vállalkozása közé választotta, tudatta közleményben a vállalat. Mint írják, a kezdeményezés célkitűzése az Egyesült Nemzetek által megfogalmazott 17 fenntartható fejlődési cél végrehajtása.

Az autóipar is profitálhat

A csoport bemutatja a fenntartható mobilitási komponenseit és rendszermegoldásait az Auto Shanghai-on, ahol, mint híradásukban írják, számos megoldást vonultatnak fel az minden típusú elektromosításra. A vállalat az eseményen aláírt egy stratégiai együttműködési megállapodást is a Refire-rel, amely szervezet a hidrogén üzemanyagcellás technológia vezető szállítója Kínában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában