Járvány

2021.03.17. 14:08

Szputnyik-vakcinával oltják az időseket a Kenézyben – fotók

Friss felvételek a debreceni kórházban kialakított oltópontról.

Koronavírus - Oltás Debrecenben

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Ahogy arról korábban hírt adtunk, rendben és ütemezetten zajlik az oltási program, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elöl a sorban. Eddig összesen 1 397 342 fő kapott oltást, ebből 406 746 fő már a második adagot is megkapta.

A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról. A járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat. A harmadik hullám kezdete óta újabb egymillióval nőtt a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek.

„A védőoltás életet ment”

- hangsúlyozza közleményében a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldal.

Védőoltásra regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszámolója szerint szerdán százezer kínai oltóanyag érkezett hazánkba Pekingből. A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Campusán található oltóponton ugyanezen a napon az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával oltották az arra jogosultakat.

Borítókép: Szabó Sándorné (balra) és férje, Szabó Sándor érkeznek a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Nappali Kórházában kialakított oltópontra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában