sikeresen pályáztak

2021.03.04. 19:39

Polgárőrök hozták az életmentő szerkezetet

Ha valahol, akkor Bihartordán igazán tudják, mennyire fontos egy defibrillátor a polgármesteri hivatalban.

Fotó: Községháza

Ünnepélyesen adták át és helyezték üzembe a községházán a helyi polgárőrszervezet Magyar Falu Programban megpályázott és elnyert defibrillátorát csütörtökön. Az előzetes megbeszélések alapján az életmentő készülék helyéül csak a polgármesteri hivatal jöhetett szóba. Az okok között szerepelhetett az a sajnálatos tény is, hogy Módos Imre polgármester életét minden bizonnyal megmenthette volna a defibrillátor évekkel ezelőtt. A készülék használatára a községháza dolgozóit is megtanították, rajtuk kívül még néhány polgárőr is elsajátította a hasznos tudást. Ha pedig hivatali időn kívül lenne szükség a használatára, akkor sincs gond, hiszen a polgármesteri hivatal dolgozói közül többeknek van kulcsa a községházához, így segítséget szinte bármikor lehet találni Bihartordán.

Arra, amire szükség van

Köszöntőjében Serdült Csaba polgármester méltatta a Magyar Falu Programot, azt az utóbbi idők egyik legjobb pályázati konstrukciójának nevezte. – Könnyen lehet pályázni, ráadásul arra, amire tényleg szükségük van az önkormányzatoknak. Relatíve könnyű a lebonyolítás, az elszámolás. Az elmúlt években Bihartorda is sikeresen pályázott, megújultak az önkormányzati épületek, eszközöket szereztünk be. Például orvosi műszereket, amire forrásunk soha sem lett volna – mondta a faluvezető.

A megyei önkormányzat részéről Bulcsu László közgyűlési alelnök vett részt az ünnepi eseményen. Ő is méltatta a Magyar Falu Programot. Mint mondta, sok minden eljut így a falvakba, jelen esetben Bihartordára egy defibrillátor. Ezzel együtt egy életmentő egészségügyi szolgáltatás, és ennek működtetéséhez a szaktudás is. A településpolitikus örömmel jelentette be, hogy a falu bekerült a gazdaságélénkítő programba, ami fejlődést, munkát hoz Bihartordára is. A megvalósításban segít a megyei önkormányzat.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában