Fotók

2021.03.19. 14:57

Pénteken is folytatódott a munka a Kenézyben található oltóponton

Debrecen, 2021. mrcius 19. Beoltanak egy nt a Pfizer-BioNTech koronavrus elleni vakcina msodik adagjval a Debreceni Egyetem Klinikai Kzpont Kenzy Gyula Campusn kialaktott oltponton 2021. mrcius 19-n. MTI/Czegldi Zsolt

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Amint arról korábban beszámoltunk, a járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a kormány március 22-től újabb egy héttel meghosszabbítja a jelenlegi korlátozásokat.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elöl a sorban. A következő napokra ehhez a háziorvosoknak átlagosan 10 fő oltására elég AstraZeneca vakcina jut, további 44 fő idős embert tudnak kórházi oltópontra szervezni, ahol Szputnyik és Pfizer oltóanyagok vannak. Amint az az alábbi képgalériában látható, ez utóbbi fajta vakcina második adagjával oltották az arra jogosultakat pénteken a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusán kialakított oltóponton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában