Oktatás

2021.03.11. 16:08

Online szakköröket indít az Informatikai Kar középiskolások részére

Az informatika iránt érdeklődő középiskolásokat várja a tavaszi félévben induló online szakköreire a Debreceni Egyetem Informatikai Kara. A leendő hallgatók az egyszerű algoritmusoktól a különböző elektronikai eszközökig a programozás számos területével megismerkedhetnek az ingyenes képzésen – olvasható a felsőoktatási intézmény honlapján.

A „Barkács” (hardverprogramozás), kezdő programozó és a „Nulladik évfolyam” – előkészítő (programozás) képzések célja, hogy megfelelő tudásszerzési lehetőséget és szakmai támogatást biztosítson az informatikai iránt érdeklődő fiatalok számára.

- Napjainkban az élet számos területén szükség van a megfelelő informatikai tudásra, így minden fiatalt csak bátorítani tudunk, hogy minél hamarabb ismerje meg ezeket a technológiákat. Azoknak, akik pedig már most tudják, hogy ezzel a területtel szeretnének foglalkozni, kifejezetten hasznos az előkészítő szakkörünk, amelyen elsajátíthatják a programozás alapjait – hangsúlyozta Hajdu András, az Informatikai Kar dékánja.

A szakkörök március 19-én, pénteken indulnak. Jelentkezni március 16-áig lehet ezen a felületen.

További információk a választható szakkörökről itt található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában