Hírmorzsák

2021.03.31. 15:28

Nádudvarról jött az adomány Kabára

Hajdú-Bihar megye kistelepüléseiről jelentjük.

Fotó: Facebook / Szegi Emma

Ötezer darab maszkot adományozott Kaba városának a Nádudvari Református Egyházközség a napokban. Az adományt Őz Lajos esperes adta át Szegi Emma polgármesternek. A maszkokat szétosztották az intézmények, a közfoglalkoztatottak, az orvosi rendelők, a kisebbségi önkormányzat és a népkonyhát igénybe vevők között – tudatta közösségi oldalán Szegi Emma.

Fotó: Facebook / Csáfordi Dénes

Május végére elkészül a hadházi bringapark

Elkezdődött a bringapark kialakítása Hajdúhadházon, az Arany János utca végi erdőben. A beruházás keretében egy 1,5 kilométer hosszú, egyes szakaszain az ügyességet is próbára tevő elemekkel változatossá tett, erdei kerékpáros útvonalat alakít ki az önkormányzat. Épül egy kis ház is, amiben mosdók és öltöző lesz. A fejlesztést május végéig szeretné megvalósítani a városvezetés. Mindezt Csáfordi Dénes, Hajdúhadház polgármesterének " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán olvastuk.

Horváthné Schelisz Anikó is új biciklit kapott | Fotó: Facebook / Téglás Város hivatalos oldala

Új bicikliket kaptak a téglási gondozónők

Nyolc új kerékpárt vásárolt Téglás városa az önkormányzati dolgozóknak a feladataik ellátásához. Hetet a szociális gondozási központ gondozónői, egyet pedig a védőnői szolgálat vehetett birtokba – osztotta meg közösségi oldalán Szabó Csaba polgármester, aki azt is közzétette, hogy hamarosan a teljes önkormányzati kerékpárpark megújul. A gondozónők a védekezésben nagy szerepet vállalnak, és ezzel valamelyest megkönnyítik a napi feladataik elvégzését.

Újfaluban is több a vírusfertőzött

Az egészségügyi alapellátásból származó adatok alapján a városban március 19. és március 26. között 63 új koronavírus okozta megbetegedés történt. Az említett időszak alatt három haláleset volt köthető a koronavírus-járványhoz – tájékoztatott közösségi oldalán Muraközi István polgármester, aki a város nevében részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak, a betegeknek pedig mihamarabbi gyógyulást kívánt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában