IfYou-projekt

2021.03.31. 16:49

Mobilapplikáción már Debrecenben is kereshetnek önkéntes fogadóhelyeket a fiatalok

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez – tájékoztatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szerdán az MTI-t.

Lezárult a Máltai Szeretetszolgálat Ifjúsági önkéntes közösségek hálózata című programja, melynek célja olyan ifjúsági önkéntes hálózat kialakítása és fenntartása volt, amely lehetőséget ad a fiataloknak, hogy a középiskolai közösségi szolgálat után folytathassák az önkéntességet, a kialakult közösségeket hálózatba szervezve megerősítse, és élménnyé tegye az önként vállalt munkát.

Ennek eredményeként Regionális Ifjúsági Önkéntes Központok jöttek létre több nagyvárosban, köztük Debrecenben is.

Ezek tevékenységét a Máltai Szeretetszolgálat továbbra is támogatja – írja a közlemény alapján az MTI.

Mint írják, a projekt célja az önként vállalt szolgálat népszerűsítése, az önkéntes közösségek hálózatba szervezése és ifjúsági önkéntes vezetők kinevelése volt. A projekt egyik alappillére volt a fogadóhelyekre vonatkozó módszertan és minőségbiztosítás kidolgozása, elősegítve, hogy a fiatalok pozitív tapasztalatokat szerezhessenek az önkéntes munkájuk során, hogy később visszatérjenek vagy máshol is feladatot vállaljanak. Ennek érdekében jött létre az IfYou mobilapplikáció és az ifyou.maltai.hu honlap, amelyen a fiatalok akár az Iskolai Közösségi Szolgálat keretében, akár már tapasztalt önkéntesként kereshetnek helyszíneket és véleményezhetik az intézményeket.

A hároméves programban, többek közt vezetőképzési tréningekkel, kineveltek olyan ifjú önkénteseket, akik a megszerzett tudás birtokában a jövőben maguk köré szervezhetnek önkéntes projekteket megvalósító csapatokat. Az IfYou-projekt keretében az önkéntesség különböző formáit ismerhették meg a 8-25 év közötti gyerekek és fiatalok. Segélyakciókban közreműködhettek, idősotthonokban, fogyatékossággal élők intézményeiben, sport és művészeti rendezvényeken, valamint táborokban próbálhatták ki magukat önkéntes segítőként.

A projekt az Európai Unió támogatásával 867 millió forintból valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében – áll az összegzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában