Megszépül

2021.03.24. 12:09

Gőzerővel folynak a munkálatok a debreceni Sóház városrészben

A terület a Zöld Város Programnak köszönhetően újul meg 173 millió forintból.

Fotó: Matey István

Néhány napja látott napvilágot az a hír, hogy Debrecen különböző nemzetközi rangsorokban is igen előkelő helyre került, a Financial Times nemzetközi gazdasággal és pénzügyekkel foglalkozó lap több ranglistáján is szerepel. Erre emlékeztetett Pósán László, aki a munkaterületek helyszínén szerdán elmondta, Debrecen az egyik leggyorsabban fejlődő város, melynek számos mutatója van.

Fotó: Matey István

– Egy város versenyképességét nemcsak a GDP és az egyéb gazdasági mutatók, hanem az életminőség is nagymértékben meghatározza: mennyire érzik jól magukat az emberek, milyen környezet veszi őket körül. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a kedvező gazdasági feltételeken túl vonzó befektetési célpontként tekintenek a cívisvárosra – fogalmazott az országgyűlési képviselő, hozzátéve, Debrecen nagyon sokat fordít és fordított arra, hogy milyen a környezetünk. Ezt támasztják alá a Zöld Város Programon belül zajló munkálatok is.

„Amikor a régi városrészek életminőségét feljavítjuk, azzal újabb életenergiákat lehet lehelni ezen térségekbe, meg lehet növelni az ottani ingatlanok értékét.”

Ez a lakóknak is jó, valamint azok számára is vonzó lehet, akik most keresnek lakást, most akarnak gyökeret verni. A Zöld Város Program azért is fontos, mert a környezetvédelem és -kímélés szempontjait is figyelembe veszi, mindezek pedig a tettekben megvalósulnak – mondta Pósán László. Hangsúlyozta, a zöldítés megújításáért a város cselekvő módon tesz, ez pedig helyes irányként mások számára is példaértékű lehet.

Fotó: Matey István

Megszépült környezet

Fotó: Matey István

Hetei József önkormányzati képviselő részletezte: a körülbelül 2 ezer lakost számláló városrészben 2021 októberéig tartanak majd a korszerűsítések, a beruházás a tervek szerint, a meghatározott ütemben halad. Elmondta: az elöregedett, balesetveszélyes fákat már kivágták, a helyükre újakat telepítenek, valamint cserjékkel is gazdagítják a 16 ezer négyzetméternyi zöld területet. A zöldítésen és parkosításon túl új, pergolával ellátott játszótér, valamint kondipark is épül. Mindezek mellett leaszfaltozzák az Alkotmány utca 100 méteres szakaszát is. Elhangzott, Debrecen egyik legrégebbi lakókörnyezetének korszerűsítésével javul az életminőség, több lehetőség lesz a szabadidő eltöltésére, továbbá az ott lakók és arra járók komfortosan érezhetik majd magukat a megújult környezetben.

VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában