Párthírek

2021.03.09. 16:35

Az olcsóbb ajánlat nyert

Elég volt a belterjes bizniszekből, polgármester úr! – írta Varga Zoltán, a DK parlamenti képviselője keddi bejegyzésében a Facebookon. Közölte: „Ma Debrecen polgármestere ünnepélyes keretek között jelentette be, hogy Debrecenben új óvoda épül. Ez eddig megsüvegelendő. Ami viszont a legkevésbé sem az, hogy arról szemérmesen hallgatott Papp László, Debrecen vezetője, hogy a közbeszerzést elnyert két helyi cég, a Guzser Art Építőipari Kft. és az ÉP-DEAL Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. egyikében tulajdonos a Loki sportigazgatója, Tőzsér Dániel is!” – fogalmazott a DK országgyűlési képviselője.

A debreceni Fidesz-KDNP frakció közleményben reagált a leírtakra. Hangsúlyozzák: Varga Zoltán azon háborodott fel, hogy a tócóvölgyi új óvoda közbeszerzését egy olyan konzorcium nyerte meg, amelyben tulajdonos a DVSC Zrt. sportigazgatója, Tőzsér Dániel, aki szerinte vezető tisztségviselője a Kósa Lajos által vezetett DVSC egyesületnek. Mindez azonban hazugság. „Tőzsér Dániel sem nem tagja, sem nem vezető tisztségviselője a DVSC egyesületnek. Varga Zoltán belterjes, gyanús bizniszről ír, amivel szemben az igazság az, hogy a beruházás pályáztatása minden tekintetben megfelelt a nyílt verseny kritériumainak. Ez azt jelenti, hogy senki nincs kizárva a pályázás lehetőségéből. A beruházásra 4 ajánlat érkezett és a nyertes ajánlat több mint 100 millió forinttal volt olcsóbb, mint a 2. legjobb ajánlat, tehát a legjobb és legolcsóbb ajánlat nyert” – közölte a Fidesz-KDNP.

HBN

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/sikeres-volt-a-kozbeszerzes-epulhet-az-uj-tocovolgyi-ovoda-5069215/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában