gondoskodás

2021.03.24. 10:40

A közterek is várják a tavaszt: frissül a talaj és a növényzet is Nyíracsádon

A nyírségi település két közparkjában, valamint a közterületeken is megkezdték a növények felkészítését a rügyfakadásra.

A Vécsey parkban a kisebb méretű, talajtakaró növények visszavágása volt a folyamat első lépése. Bálega Jánostól, a munkálatokat irányító kertésztől megtudtuk, hogy a kékszakáll nevű díszcserjét érdemes tövig visszavágni, így sokkal frissebbek lesznek az új hajtások.

– A somnak például csak a harmadát célszerű visszavágni a dúsabb új hajtás elérése érdekében, csakúgy mint a borbolya esetében. A mályvacserje is meghálálja a visszametszést, de a száraz és beteg vesszőket is el kell távolítani – magyarázta a kertész.

Bálega János kertésznek Szilágyi János is segítség a metszésben | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Megfelelő tápoldattal

Érdeklődésünkre a szakember elmondta azt is, hogy hátravan még a füvesítés azokon a területeken, ahol a tél folyamán sérült a gyep, majd végül egy kis vitaminbombával, vagyis megfelelő tápoldattal segítenek új életre kelteni a park növényeit.

A munkálatok elvégzésével így együtt frissül a talaj és a növényzet is. Ennek köszönhetően pedig már szinte csak a tavaszi napsütésre vár mindenki.

KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában