Fotókkal

2021.03.30. 12:01

A barátságot szimbolizálja Téglás szemet gyönyörködtető tojásfája

Testvérvárosi barátság és összetartozás: így készült a Téglási „tojásfa”, ami igazi dísze lett a városközpontnak.

Fotó: Matey István

A hajdúság iparvárosi és a német Affalterbach több mint két évtizede testvérvárosok, a két település barátságát szimbolizálja a városháza előtt álló almafa, Affalterbach jelképe.

A COVID-19 vírus azonban átírta az idei tavaszt is. A koronavírus-járvány sajnos már egy éve megakadályozza, hogy személyesen találkozzanak a téglásiak a testvérvárosaik vezetőivel, lakóival. A remény és a közösségi összetartozás jeleként, a város alpolgármesterének ötlete nyomán húsvétra az affalterbachi almafa átváltozott „tojásfává”, kifejezve ezzel az összetartozást, a pandémia okozta kényszerű bezártságon átívelő és tovább élő barátságot.

Téglás továbbra is kapcsolatban van távoli testvérvárosaival és bízik a járvány utáni találkozás lehetőségében Affalterbachal, Fulnekkel, Ludwinnal és a kárpátaljai Téglással, a testvérvárosaik lakosaival, képviselőivel is.

A téglási óvónők, akik a tojásfát díszítették, és a tojásokat is elkészítették | Fotó: Városháza

Az óvónők készítették

A Bárczay Anna Városi Óvodában a március 8. óta tartó ügyeleti rendszerben a dolgozók munkacsoportokban végzik a feladatokat. Az egyik munkacsoportban hungarocell, műanyag és akril tojásformákat festettek és díszítettek hét különböző színben. Méghozzá több száz tojást, egyenként, kézzel, hogy a városháza előtti testvérvárosfát húsvétra feldíszítsék. Tégláson az óvoda bejáratánál látható már évek óta húsvét előtt a „tojásfa”, idén a központban lévő téren az egész város gyönyörködhet benne.

Kerekes-Bíró Éva

Borítókép: Az Erdei családnak, Erdeiné Molnár Mariannának, Erdei Gábornak, valamint Lillának és a kis Gábornak is tetszett a kész mű

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/meses-lett-hajduszoboszlo-husveti-csodaparkja-fotokkal-5128744/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában