a bolygónkért 🌎

2021.02.24. 13:06

Zöldül a szemétszállítás is: elektromos hulladékszállítók Debrecenben

Megérkezett Debrecenbe az első két elektromos meghajtású hulladékszállító jármű; márciusban fogják átadni azokat ünnepélyesen a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft-nek, azután állhatnak munkába.

Fotó: Kiss Annamarie

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium százszázalékos támogatásával a cég négy – három 18 tonnás, 2 tengelyes és egy 26 tonnás, 3 tengelyes – elektromos meghajtású hulladékszállító járművet szerez be géptartozékkénti töltőállomással, kapcsolódó elektromos hálózat kialakításával együtt.

A további két autó március 12-ig érkezik meg. A legnagyobb jármű fog Debrecenben dolgozni, elsősorban a városközpontban és a sűrűn lakott településrészeken, a három kisebb gép pedig Berettyóújfaluban, Hajdúszoboszlón és Hajdúböszörményben látja majd el feladatait.

Mint a DHK Kft. közleményében írja, azért is különösen elkötelezett ezen projekt iránt, mert a járműveket gyártó, debreceni kötődésű, 2009-ben létrejött cég alapításakor célul tűzte ki a haszongépjárművek elektromos meghajtásának kutatás-fejlesztését, melyet a Debreceni Egyetemmel szorosan együttműködve kísérletezett és fejlesztett ki.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában