Párthírek

2021.02.12. 16:26

Varga Zoltán sérelmezte, hogy nem vehet részt a tanácskozáson

„Papp László polgármester Debrecen költségvetésével kapcsolatosan cinikus módon »egyeztetésre« hívja a debreceni ellenzéki pártok képviselőit. Teszi mindezt úgy, hogy a város költségvetését mind a mai napig nem tette elérhetővé a képviselők számára” – írja a Demokratikus Koalíció (DK) pénteki közleményében. Varga Zoltán, a DK parlamenti képviselője úgy fogalmazott, mindezek mellett különös jelentőséggel bír, hogy a DK országgyűlési képviselőjét, a város egyetlen ellenzéki parlamenti képviselőjét kategorikusan ki is tiltotta az „egyeztetésről”.

A Fidesz-KDNP frakció a DK sajtóközleményére reagálva közölte: Papp László polgármester Debrecen 2021-es költségvetéséről párbeszédet kezdeményezett a közgyűlés tagjaival, az önkormányzati képviselőkkel. A városvezető a közgyűlés képviseletében a veszélyhelyzeti jogszabályoknak megfelelően egy személyben eljárhat, ennek ellenére külön egyeztet a Fidesz-KDNP frakciójával és egyeztetni kíván két körben az ellenzéki képviselőkkel is.

Az ellenzéki képviselőkkel való egyeztetés első alkalommal a jövő héten kedden lenne a költségvetés kiküldése előtt, annak érdekében, hogy még a közgyűlési, előterjesztési anyag postázása előtt ismertté váljanak a költségvetéssel kapcsolatos alapinformációk. Második körben pedig a költségvetés kiküldése után beszélnék meg a javaslatokat az ellenzéki képviselőkkel is, amikor már megismerhették az előterjesztést.

A Fidesz-KDNP reagálásban hangsúlyozza: a DK azt követelte, hogy ezen a megbeszélésen Varga Zoltán is részt vehessen. Varga Zoltán azonban nem a debreceni közgyűlés tagja, hanem Országgyűlés képviselője. Ezért, ahogy eddig sem volt rá példa, a jövőben sem lesz rá lehetőség, hogy az ellenzéki képviselőkkel az országgyűlési képviselők kíséretében egyeztessen a polgármester.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában