Szavazásértékelés

2021.02.08. 15:19

Rég várt öröm a Petőfi tér megszépülése

Több mint 800 voks érkezett a Hajdú Online múlt heti szavazására.

Fotó: Napló-archív

Ismét olvasóink felé fordultunk, ezúttal a debreceni városszépítő beruházások kapcsán kértük a véleményüket.

Fontos bejelentést tett az elmúlt héten Papp László, Debrecen polgármestere. Eszerint megszépül a cívisváros valaha szebb napokat látott Petőfi tere, amely mintegy 17 ezer négyzetméternyi területen születhet újjá. Az egykori Népkertben teraszt létesítenek étteremmel, továbbá játszótér, látványtó és várostörténeti tanösvény is épül, melyek állagát és a közbiztonságot 14 biztonsági kamera fogja biztosítani.

Annak, hogy a projekt hírét széles körű lakossági elégedettség fogadta, ékes bizonyítékául szolgál a Haon legutóbb kiírt szavása. A voksolók elsöprő többsége, mintegy 54 százaléka ugyanis arról adott számot, hogy ennek a beruházásnak örül leginkább. Másik 26 százalék úgy véli, fontosabb a Bethlen utca és az Egyetem sugárút kiszélesítése, míg a szavazatok 17 százaléka szerint a város nyugati részén épülő kerékpárút átadását is sokan várják. Mindezek mellett a Sóház városrész rekonstrukciójának már csak 3 százalék jutott, de ahogy a mondás tartja: kis öröm is öröm.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában