Oktatás

2021.02.10. 14:40

Online felkészítőket indít az egyetem az emelt szinten érettségizőknek

Ingyenes felkészítő foglalkozásokat tartanak természettudományos tantárgyakból az egyetemi e-learning rendszeren keresztül.

Fotó: unideb.hu

Idén az egyetemi e-learning rendszeren keresztül tartja az emelt szintű érettségire felkészítő képzéseit biológiából, fizikából, földrajzból, kémiából és matematikából a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara. A foglalkozások ingyenesek – olvasható a felsőoktatási intézmény honlapján.

Egyetemi oktatók és gyakorló középiskolai pedagógusok közreműködésével dolgozták ki a természettudományos tantárgyak emelt szintű érettségijére felkészítő tananyagokat a Természettudományi és Technológiai Kar szakemberei. A képzésben az egyetemi oktatók mellett gyakorló középiskolai tanárok is részt vesznek.

– A járványveszély miatt idén úgy döntöttünk, hogy többségében online formában szervezzük meg az érettségire felkészítő kurzusokat. Ez egy hiánypótló program, hiszen képzésünk révén olyan vidéki fiatalok számára is elérhetővé válik a természettudományi és mérnöki diplomaszerzés, valamint karrier, akiknek a középiskolájában nincs lehetőség felkészülni a felvételihez kötelező emelt szintű érettségire. A középiskolai pedagógusok részvétele garantálja, hogy a diákok saját tanulmányaikhoz és meglévő tudásukhoz illeszkedően kapják meg a sikeres felvételihez szükséges tudásanyagot – hangsúlyozta Kun Ferenc, a Természettudományi és Technológiai Kar dékánja.

A kari vezető hozzátette: a foglalkozásokat az egyetemi távolléti oktatásban is használt e-learning rendszeren keresztül tartják meg néhány laborgyakorlat kivételével.

A biológia, fizika, földrajz, kémia és matematika témájú felkészítőkre jelentkezni lehet, és további információ kérhető a Természettudományi és Technológiai Kar Dékáni Hivatalától a [email protected] e-mail címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában