közelgő valentin

2021.02.13. 11:29

Javában készülnek a kereskedők a szerelmesek napjára

Töretlen a vörös rózsa népszerűsége, de sokan választanak tartósabb ajándékot is.

MOP

Fotó: Molnár Péter

Sokan hagyják az utolsó pillanatra a Valentin-napi ajándékok beszerzését. – Most kicsit furcsa az ünnep, hiszen vasárnapra esik, az emberek viszont inkább hétköznap járnak az utcákon, és akkor szoktak vásárolni – mondta Pál Endre, egy belvárosi virág- és ajándékbolt tulajdonosa. – Úgy vélem, hogy mint általában mindig, legtöbben most is az utolsó pillanatban fognak kapkodni az ajándékok után, bár tapasztalatom szerint a hölgyek jobban előkészülnek, többet gondolnak arra, hogy mit adjanak majd párjuknak, így már elkezdtek apróbb ajándéktárgyakat venni – tette hozzá.

Népszerűek a kreatív ajándékok. – Lehet kapni különböző kedves szavakkal és ábrákkal díszített köveket, ezeket nagyon szeretik, de a zöld növényeket, például a fikuszt előszeretettel választják párjuknak a nők – mondta. – A férfiak körében töretlen népszerűségnek örvend a vörös rózsa, de ezenkívül is jellemzően a pirosas, vöröses árnyalatú virágokat viszik, mint például az azá­leát, a korallvirágot, a piros szobarózsát. Tapasztalatom szerint azt is szeretik, ha egy választott zöld növény mellett megjelenik a piros szív vagy valamilyen dekorációs elem – osztotta meg tapasztalatait. – Összességében azt látom, hogy kicsit elindultak a vásárlók az élő virágoktól a tartósabb ajándékok felé. Sokan kedvelik az örökró­zsás és a szappanrózsás termékeket is – fogalmazott Pál Endre.

Pál Endre szerint lovagiasak a mai férfiak | Fotó: Molnár Péter

Népszerű a fiatalok körében

Magyarországon nem túlságosan régen jelent meg a Valentin-nap ünneplése, bár az utóbbi években, mondhatni, divatos lett, különösen a fiatalabb korosztálynál. – Mivel nyugati országokban a Valentin-nap fontossága megelőzi az anyák napját és a nőnapot is, mi pedig jellemzően Hollandiából szerezzük be a termékeinket, így ilyenkor magasabb árakkal kell számolnunk – hívta fel a figyelmet. – Ez a vágott virágokat, köztük az ilyenkor nagyon népszerű rózsát is érinti – tette hozzá. Idén különösen népszerű a házhoz szállítás. – Már tavaly anyák napján is sokan éltek az érintésmentes kiszállítással, ami azt jelenti, hogy a futárszolgálat a címzett ajtaja elé leteszi a csokrot, majd miután távozott, felhívja telefonon az érintettet, hogy nézzen ki a lakás elé – mondta. – Ma már akár külföldön élők is küldhetnek ilyen módon virágot itthon élő szeretteiknek, hiszen a csokor összeválogatását is meg tudják tenni interneten keresztül, ahogy a fizetés is lehetséges ezen a módon – fogalmazott. Hozzátette, mivel a járványhelyzet miatt most sokan vannak távol szeretteiktől, így az elmúlt időszakban egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel.

Az idei divat a rózsamaci

– A héliumos lufi mindig is népszerű volt, most is nagyon szeretik a vásárlók. Az idei trend viszont a rózsamaci, mely a korábbi évek rózsadobozainak hódítását váltotta fel – mondta a Napló kérdésére Alexa, egy belvárosi ajándékbolt eladója. – Sokan keresik a kis szerelmes üzenetet tartalmazó bögréket is – tette hozzá. Bár van, aki napokkal előre leadja a rendelését, de a többség Valentin-napon szokott berohanni – mondta.

Debreczeni-Kondás Eszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában