Hírmorzsák

2021.02.01. 09:11

Hangosbemondó Nádudvaron, köztéri internet Tégláson

Dübörög a digitalizáció a vidéki kitelepüléseken.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Lecsengőben a második hullám

Hét új koronavírusos megbetegedés történt Berettyóújfaluban január 23–29. között. Az említett időszakban nem volt a vírushoz köthető haláleset – tájékoztatott közösségi oldalán Muraközi István polgármester. Mint írta, az adatokból látható, hogy lecsengőben van a vírus második hulláma, hozzáfűzte, vasárnap megtörténik a bentlakásos otthonok lakóinak és gondozóinak oltása. Felhívta a figyelmet arra, hogy minél többen regisztráljanak oltásra a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Vasárnap 80 személy védőoltása történt meg a városban – adta hírül egy másik bejegyzésben. A mobil oltócsoport két helyszínen, az Árpád úti Idősek Otthonában és a Mátyás utcai Értelmi Fogyatékosok és Pszichiátriai Betegek Otthonában adta be a bentlakók és a dolgozók részére a Pfizer vakcinájának első dózisát. A második adag beadására 3 hét múlva kerül sor. Az oltást követően senkinél nem lépett fel allergiás reakció.

Fotó: Községháza

Cseppmenetes olaj- és zsírleadás

Már Monostorpályiban is leadhatják a lakosok a használt sütőolajat és sütőzsírt, mégpedig zárt csomagolásban, lezárt befőttesüvegben vagy eredeti, zárt műanyag flakonban. A kihelyezett 240 literes kukába kell beletenni a zárt üvegeket, flakonokat úgy, hogy azok ne sérüljenek meg. A faluban két gyűjtőpontot alakítottak ki, a Damjanich utca 1., illetve a Bajcsy-Zs. utca 26. szám alatt – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">írta meg közösségi oldalán Szabó József polgármester.

Hangszóróból is jönnek a hírek

Újraindult a hangos hírmondó Nádudvaron – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">tette közzé közösségi oldalán Maczik Erika polgármester. A lakosság számára fontos és informatív, valamint közérdekű hírek a művelődési központ hangszóróiból hallhatók hétfőtől péntekig naponta 7:30–8:00 óra között, délben és 15:45–16:15 között.

Új FreeWifi Tégláson

Pénteken vette át a városvezetés az egyik mobiltelefonszolgáltató cégtől a négy kültéri és egy beltéri helyszínen elhelyezett eszközpontot, amihez az internetet a város önkormányzata biztosítja. Ennek megfelelően a Sportpályán, a Főtéren, a Multifunkciós Közösségi Ház mögötti területen, a református templom előtti parkban; valamint az Egészségház alsó és felső szintjén érhető el ingyenesen az internet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában