figyelemfelhívás és innováció

2021.02.03. 14:30

Debrecenben tartják az önkéntesség évének záróünnepségét

A 2021-es eseménysorozatba a kormányzati, a civil és a vállalati szféra szereplőit is bevonják.

Rácz Zsófia | Fotó: MW-archív

Fotó: MW-archív

Meghirdették 2021-re az önkéntesség magyarországi évét – írja az MTI.

Rácz Zsófia | Fotó: MW-archív

Rácz Zsófia fiatalokért felelős – a családokért felelős tárca nélküli minisztert segítő – helyettes államtitkár szerdán online sajtótájékoztatón a tematikus év egyik legfontosabb céljának nevezte egy új nemzeti önkéntesstratégia kidolgozását a 2021 és 2030 közötti időszakra. A stratégia céljai az önkéntesség kultúrájának további népszerűsítése, az önkéntesek arányának növelése a felnőtteknél és a fiataloknál, a vállalati önkéntesség ösztönzése, illetve az önkéntesség és a fenntartható fejlődés még intenzívebb összekapcsolása – sorolta. A helyettes államtitkár úgy fogalmazott:

„az önkéntesség érték, hiszen ez az egyetlen tevékenység, amelynél az által leszünk többek, hogy másoknak adunk.”

Bálega János, a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület stratégiai vezetője arról beszélt, hogy az idei eseménysorozat kulcsszavai a minőségfejlesztés, a bevonás, a figyelemfelhívás és az innováció. A tematikus év lebonyolításában részt vevő regionális koordinátorok feladata lesz, hogy figyeljenek ezekre – tette hozzá.

Vad Lilla, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány önkéntes programjainak vezetője elmondta, az ősszel szakmai konferenciát rendeznek a nemzetközi jó gyakorlatokról,

december 5-én pedig Debrecenben tartják az önkéntes év záróünnepségét.

Az eseménysorozat nagykövete Miklósa Erika operaénekes és Gundel Takács Gábor sportriporter, kommentátor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában