Visszatekintő

2021.01.22. 14:27

Tájak, arcok, képekké vált elkapott pillanatok: 2020 Molnár Péter szemével

A 2020-as, igencsak szokatlan év terméséből válogatott Molnár Péter fotósunk.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

A koronavírus-járvány erősen rányomta bélyegét a tavalyi egész évre, s ez fotósaink kedvenc képein is meglátszik. Nyüzsgő tömeget, önfeledten bulizó koncertközönséget hiába keresünk; de találhatunk háborítatlan természeti képeket és elkapott emberi pillanatokat.

Molnár Péter 2020-as alkotásai közt számos – megfelelő távolságtartással –, a levegőből készült drónfotó szerepel. A Hortobágy vagy akár Debrecen belvárosa egyaránt szokatlan arcát mutatja ebből a sajátos nézőpontból. Péter szívesen fotóz tájakat és állatokat, legyen szó zöldellő mezőkről, a nagyerdei zoo lakóiról vagy szorgos méhekről, a maguk valójában mutatja meg azokat. A kulturális események szintén közel állnak hozzá, s habár az elmúlt esztendő ezekben éppen nem bővelkedett, amikor sor került koncertre, színielőadásra, fotósunk gépével „lesben állt”, hogy ezen ritka alkalmakat is megörökítse.

Ahogyan lencsevégre kapott egy-egy hangulatot, mozdulatot, arcot vagy valamely nagy egész apró részletét is.

Molnár Péter 17 éve dolgozik a Napló fotóriportereként, rutinja megkérdőjelezhetetlen. Ugyanakkor képes a megszokott rendezvényeket, sajtóeseményeket más-más szemlélettel megközelíteni, azokban valami eredetit felfedezni. A friss történéseket, művészeti szárnybontogatásokat, mindig izgalmas sporteseményeket pedig az újnak kijáró rácsodálkozással komponálja képekké.

A 2021-es esztendő minden bizonnyal további számos, fotóra kívánkozó pillanatot tartogat: Péter áll a kihívás elé!

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában