Hírmorzsák

2021.01.08. 09:51

Koszorú emlékeztet az elhunyt hajléktalan nőre

A Fényes udvar lakói így tisztelegnek a pad néhai látogatója előtt. Rövidhíreink a megyéből.

Fotó: Vass Attila

Segítenek a hátrányban élő fülöpieknek

Az előítéletesség és a hátrányos megkülönböztetés enyhítése, valamint hátránykompenzáció elérése volt a célja az Öröm-hír Média Alapítvány pályázati támogatással megvalósult projektjének. Ebben az elmúlt három évben komplex hátránykompenzáció valósult meg, amely a fülöpi helyi közösségben élő hátrányos helyzetű személyeket támogatott.

Városi díjakra jelölhetnek a nádudvariak

Immár 1996 óta minden évben kiadják a városi díjakat a Hortobágy-széli településen. Idén február 12-ig ajánlhatnak díszpolgárnak, Pro Urbe emlékérem- és Kövy-díj-érdemesnek vélt személyeket, szervezeteket a helybéliek. A döntést február végén a képviselő-testület hozza meg. A díjátadók hagyományosan március 15-én zajlanak, de ebbe már tavaly is közbeszólt a vírus.

Ismét ökumenikus imahét a hívőkért

„Maradjatok meg a szeretetemben, és sok gyümölcsöt teremtek”

– e gondolat jegyében zajlanak majd az ökumenikus imahét debreceni alkalmai január 17. és 24. között. Az első összejövetel január 17-én, vasárnap 17 órától lesz az Attila téri Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Főszékesegyházban, ahol dr. Seszták István görögkatolikus főhelynök mond köszöntőt, igét hirdet Hadházi Tamás református esperes, míg az imaközösséget Kapin István görögkatolikus parókus vezeti. A teljes és részletes program a ttre.hu honlapon is megtekinthető.

Koszorúk a hajléktalan padján

Régóta, gyakran időzött ezen a Fényes udvari padon egy nő – emlékére immár mécseseket, koszorúkat helyeztek el a lakók, akik kedvelték (borítóképünkön). A rendőrség tájékoztatása szerint szombaton kellett egészségügyi intézetbe szállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában