Hírmorzsák

2021.01.06. 11:29

Karbantartás az 1-es villamos vonalán, új óvoda Józsán

A cívisváros rövid, de annál fontosabb hírei egy helyen.

Fotó: dnyem.hu

Hagyomány révén karitatív verseny

A Méliusz Csapókerti Közösségi Tér és a Főnix Néptáncegyüttes online népművészeti versenyt hirdetett. A „Hagyománnyal adomány” című verseny január 11-től január 29-ig tart, és a részvétel nevezési díjhoz kötött. Az összegyűlt pénzzel ugyanis a Gyermekklinika Alapítványa „Gyermekeinkért” Alapítványt támogatják. Eredményt február 6-án hirdetnek.

Ha bajba jutott a vészhelyzetben

Az önkormányzat a koronavírus-veszély miatt nehéz helyzetbe került polgárok megsegítésére telefonos ügyfélközpontot működtet.

A 06-52-517-768 és 517-614; 517-631 számok bármelyikén a koronavírus-veszélyhelyzettel kapcsolatban fogadják a hívásokat hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között.

Új egyházi óvoda nyílik Józsán is

Szeptemberben fogja megnyitni kapuit a józsai Gát utcában a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában működő Szent György Katolikus Óvoda. A tervek szerint a négy csoporttal induló új óvoda révén teljessé válik az egyházmegye nevelési-oktatási palettája Debrecenben is. A dnyem.hu cikke szerint az induló óvoda a legapróbbak gyermekközpontú, szeretetteljes világát teremti meg, s az intézmény nyitott minden család számára, akik elfogadják az óvoda katolikus szellemiségét.

Pályakarbantartás a villamosvonalon

A fenntartható biztonságos közlekedés érdekében hétfő óta pályakarbantartást végez a DKV az 1-es villamos vonalán. A burkolópanel szintezését szolgáló munkákat a tervek szerint ezen a héten, január 10-ig üzemszünetben, éjszaka, a Nagyerdei körúton végzik a szakemberek. A dkv.hu oldalon megjelent közlemény szerint a kivitelezés zajjal is jár, így az emiatt okozott kellemetlenségért az érintettek szíves elnézését kérik.

Borítókép: Az új józsai óvoda látványterve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában