emlékezetes fotózás

2021.01.28. 14:27

Csattantak a vakuk, villantak a mosolyok, amikor a kis Danit fényképezték

A tízéves, Down-szindrómás kisfiú már legyőzte a leukémiát, most családjával fényképezkedett.

Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány nemrég szívet melengető családi fotókkal örvendeztette meg honlapján az érdeklődőket. A rendhagyó kezdeményezéssel kapcsolatban Paróczai Bernadett, a szervezet sajtóreferense a Naplónak elmondta: az első családi fotózás olyan jól sikerült, hogy Csatáry-Nagy Krisztina fotóssal eldöntötték: hagyománnyá kovácsolják a családi fényképezkedést.

– Csatáry-Nagy Krisztinával egy adományátadáson találkoztunk ősszel, ő volt a fotós az eseményen. Nem sokkal utána megkeresett minket, és felajánlott egy családi fotózást az alapítvány által támogatott családok egyikének – közölte az alapítvány. Megtudtuk azt is, hogy a Turgonyi család „mindenben is” benne van, ahogy ők szokták mondani, ezért ezt a lehetőséget is szívesen fogadták, majd elkezdődött a szervezés. – Mi ezt kicsit továbbgondolva azt szerettük volna, ha minden megvan egy fotózáshoz, ami kell: smink, fodrász, ruha, ezért megkerestük Nagy Juditot és Kompos Tamást, akik nagyon kedvesen felajánlották a szolgáltatásaikat a családnak – árulta el a szervező.

Egy igazán életvidám család

Dani tíz, Oli nyolc, és Zolcsi hatéves, eleven, életvidám gyerekek, két életvidám szülővel. A család az alapítvánnyal Dani betegsége kapcsán került kapcsolatba. Daninál 2014-ben leukémiát diagnosztizáltak, de mára már gyógyult kisfiú, aki 2019-ben kapta meg az Élet Karkötőjét: azt a szimbolikus ékszert, melyet az öt éve tünetmentes gyerekek viselnek.

Fotó: Csatáry-Nagy Krisztina

Mint kiderült, Dani nem csak ebben különleges, a tízéves kisfiú Down-szindrómával született. – Daninak sokkal jobb dolga van, mint nekünk. Szerencsésebb, mert róla bizonyos dolgok leperegnek, nem foglalkozik velük. Boldog a saját kis világában irigység és harag nélkül. Persze ő is csintalan olykor, s ha kell valami neki, megszerzi. Huncutkodik, csibészkedik ugyanúgy, mint a többi gyermek, de a sok negatív hatással nem foglalkozik – büszkélkedett az édesapa a nyirgorkat.hu oldalon.

– Annyira jól sikerült ez az esemény, hogy úgy döntöttünk, hagyományt teremtünk belőle – tudatta Paróczai Bernadett, hozzátéve, nagy köszönet jár mindenkinek ezért a mosolygós eseményért: a fotósnak, a sminkmesternek, a fodrásznak, a pólótervezőknek és természetesen a Turgonyi családnak.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában