Statisztika

2021.01.13. 21:04

Az előző évihez képest tavaly csökkent a megyei halálozások száma

A házasságkötések és az élveszületések száma nőtt.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Sok változást hozott 2020, s bár az elmúlt év teljes összesítése még nem érhető el, a Központi Statisztikai Hivatalnak a Naplóhoz eljuttatott évközi adataiból meglepő eredmények látszanak. A halálozások számát illetően az országos 94 ezer és a hajdú-bihari 5 ezer halálozás is elmarad az egy évvel korábbitól. 2019-ben országosan 98 ezer, megyénkben 7 ezer ember halt meg, Győr megyében és a fővárosban többen hunytak el, mint 2019-ben.

Szinte minden megyében magasabb az élveszületések száma, mint az előző években. Megyénkben több mint 4 ezer, míg országosan mintegy 70 ezer csecsemő született. Az október végén frissített statisztikákból kiderül, hogy hazánkban több mint 3 ezerrel nőtt az újszülöttek száma az előző évihez képest.

Idén sok esküvő elmaradt vagy tolódott a járvány miatt, ez az adatokon nem látszik. Októberig csaknem 54 ezer házasságot kötöttek hazánkban, ebből több mint 3 ezer pár Hajdú-Biharban kelt egybe. Az adatokat az utolsó negyedévi összesítés módosíthatja, hiszen a járvány második hulláma ősszel érte el hazánkat, ám a zömében tavaszi–nyári időszakra eső esküvőszezon miatt a házasságkötések számában nem várható nagy fordulat.

Debreczeni-Kondás Eszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában