Adománygyűjtés

2020.12.09. 10:30

Összefogással a nehéz sorsú gyermekek önfeledt mosolyáért

Immár a Mediaworks Hungary Zrt. is csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz akciójához.

Automatikusan generált description

Fotó: MW-archív

Talán még sosem volt akkora szükség az összefogásra, mint most, a pandémiával sújtott adventi időszakban. A Baptista Szeretetszolgálat ebben az esztendőben is elindította karácsonyi adománygyűjtő kampányát, az Országos Cipősdoboz Akciót, idén azonban már kiadónk, a Mediaworks Hungary Zrt. is csatlakozott a kezdeményezéshez. Kiadónk országszerte gyűjtőpontok kialakításával járul hozzá az akció sikerességéhez, így a Napló olvasói december 15-ig a Dósa nádor téri székházban is leadhatják a nehéz sorsú gyerekeknek szánt ajándékokat. Arról, hogy mi kerüljön és mi ne a csomagba, illetve hogyan befolyásolja a járványhelyzet az adakozási kedvet, Simonné Szűcs Andrea szakmai vezető mondta el a legfontosabb tudnivalókat.

A szakember először kiemelte: idén sokkal több levél érkezett hozzájuk, mint az elmúlt tizenhét évben bármikor, és bár rendszerint az akció utolsó napjaiban fut be a legtöbb cipősdoboz, eddig valamivel több, mint ötezer csomagot vehettek át. – Arra számítunk, hogy a jelenlegi helyzetben az online adományozás lesz majd jellemző, de fontos lenne, hogy az eddigi évekre jellemző 40, 50, sőt 60 ezres darabszámtól ne maradjon el az idei – jegyezte meg Simonné Szűcs Andrea. Kérdésünkre a szervezet szakmai vezetője azt is elmondta, mire kell leginkább oda figyelnünk az ajándékcsomag összeállítása kapcsán.

Elsősorban játékot, írószert, higiéniai eszközt, édességet vagy könyvet tegyünk a dobozokba, melyet fedjünk be színes csomagolópapírral, lehetőség szerint külön a tetejét és külön az alját. Ragasszuk le átlátszó ragasztószalaggal vagy kössük át zsineggel, végül a dobozra jól láthatóan írjuk fel, milyen korosztályú lánynak vagy fiúnak szánjuk az ajándékát, például „fiú 10″ vagy „lány 6″

– tájékoztatott a szakember.

Hozzáfűzte: honlapjukon részletes leírás található ugyan arról, hogy mi kerülhet a cipősdobozokba, de előfordul, hogy romlandó élelmiszert, gyümölcsöt, vagy lejárt szavatosságú szaloncukrot ajándékoznak a támogatók. Simonné Szűcs Andrea végül kiemelte: Debrecenben a Napló szerketőségén kívül a Baptista Szeretetszolgálat két irodájában, az Eötvös utca 67. és a Bem tér 7. szám alatt is várják a felajánlásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában