múlt és jövő

2020.12.09. 14:25

Mostantól zászlók jelzik a kisbabák születését Hajdúnánáson

A bihari város is csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomhoz, amellyel a megszületett gyermekeket ünnepelik a Városháza homlokzatára kitűzött babazászlókkal.

Fotó: Önkormányzati és Igazgatási Iroda

A babazászlókat Nagyné Legény Ildikó és Dr. Csiszár Imre alpolgármesterek tűzték ki – írja az önkormányzat.

Fotó: Önkormányzati és Igazgatási Iroda

„A múltunk is családjainkra épült és a jövőt is ebben látjuk” – kezdte tájékoztatóját Nagyné Legény Ildikó. Egy gyermek megszületése mindig az édesapának és az édesanyának a legnagyobb boldogság – emelte ki alpolgármester asszony. Emellett természetesen öröm a helyi közösségnek is. A gólyát szimbolizáló zászlókon a kislányok számára rózsaszín alapon, a kisfiúk számára kék alapon egy körben jelenik meg a minta – tette hozzá. Az alpolgármester asszony hangsúlyozta, hogy többek között korszerű óvodákkal, kiváló iskolákkal, gimnáziummal, szakközépiskolával, megfelelő orvosi és védőnői ellátó rendszerrel, folyamatos egészségügyi szűrőprogramokkal tudnak tenni a gyermekekért, családjaikért.

Dr. Csiszár Imre elmondta, hogy míg 2010 előtt alig 130 gyerek született, addig mára nem ritkák azok az évek sem, amikor az újszülöttek száma elérte a 191 főt a városban. A tavalyi évben 101 kisfiú és 90 kislány született.

Köszönhető ez többek között annak is, hogy az elmúlt években egyre több mindent igyekszik tenni a családokért a város. – Fecskelakások, Csohány Jenő Gyermek Egészségház létrehozása, 30.000 Bocskai Korona gyermekszületési támogatás, babacsomag, bölcsődei férőhelyek növelése, ösztöndíjprogram, újszülöttek fái, fél millió forintos lakásvásárlási támogatás, kedvezményes telek vásárlás a fiataloknak – hangsúlyozta alpolgármester úr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában