Járvány

2020.12.22. 14:54

Meleg étellel köszöni meg a kórházi dolgozók munkáját az evangélikus egyház

A debreceni kórház munkatársai is részesülnek a támogatók vendégszeretetében, amelyhez pénzadománnyal bárki hozzájárulhat.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Az evangélikus egyház keddi közleménye szerint december 26. és január 2. között COVID és intenzív osztályokon dolgozók kapnak meleg ételt. Az Angyalokat vendégelnek meg elnevezésű kezdeményezéshez bárki csatlakozhat az adományozás hivatalos oldalán keresztül, online bankkártyás támogatással – adta hírül az MTI.

„A csaknem egy éve tartó járványhelyzetben az egészségügyben dolgozó orvosok, ápolók és munkatársaik hatalmas fizikai és lelki teher mellett végzik napról napra szeretettel, odaadóan a munkájukat. A hospital szónak ezekben a szokatlan időkben, ezen a megszokottól eltérő karácsonyon a kórházon túl is van üzenete: a latin hospitalitas vendégszeretetet jelent”

– írták.

Kitértek arra: az összefogás ötlete a Hajdú-Szabolcsi Evangélikus Egyházmegye esperesétől, Zsarnai Krisztiántól származik. Nyíregyházán az ünnepek alatt egy helyi étterem segítségével száz adag meleg ételt és száz bibliaolvasó útmutatót szállítanak a kórház COVID osztályán dolgozóknak. Az akciót az evangélikus egyház elnöksége és Cserháti Péter, a megvalósítandó budapesti Luther Kórház mentora országos szintre emelte.

Budapesten a Honvédkórház, a Dél-pesti Centrumkórház, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet munkatársai, vidéken a székesfehérvári, a pécsi, a debreceni, a győri és a szegedi kórház COVID, illetve sürgősségi osztályainak dolgozói részesülhetnek a támogatók vendégszeretetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában