új közbeszerzési eljárás jön

2020.12.13. 08:25

Lámpa lesz a Nyíl utcai csomópontnál

Nem építenek körforgalmat a kereszteződésben, a Bem térnél új sávok és szigetek lesznek.

A debreceni Nyíl utca és Hadházi út csomópontja 2020.12.04-én. 20201204 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló

Fotó: Matey István

Régi terv, hogy a biztonságos és gyorsabb közlekedés érdekében körforgalom épüljön a Hadházi út és a Nyíl utca csomópontjában. Ez azonban – különféle okokból – eddig nem valósulhatott meg.

Információink szerint hamarosan mégis lehet új szabályozás, csak éppen másként. A Nyíl utcai – Hadházi úti háromágú csomópont forgalomszabályozása ugyanis a tervek szerint úgy változhat, hogy a jelenlegi jelzőtáblás irányítás helyett jelzőlámpás szabályozás lesz ott.

A Napló ezzel kapcsolatos érdeklődésére a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. arról is tájékoztatott, hogy a 33. számú főút 108+923 kilométerszelvényben lévő helyen a nagyobb kapacitás érdekében nem vonták be a jelzőlámpás szabályozás alá a jobbra kanyarodó irányokat. Ugyanakkor a közvetlenül mellette (a 108+670 km szelvényben) lévő Bem téri, jelzőlámpával szabályozott csomópont egyes ágain külön jobbra kanyarodó sá­vokat szükséges kialakítani, melyeket szigettel választanak el.

Új eljárás kell

Mint megtudtuk, a Nyíl utcai – Hadházi úti csomópontban végrehajtandó beavatkozásoknak az is céljuk, hogy az távlatilag is alkalmas legyen a várható forgalmi növekedés kiszolgálására, valamint minimálisra csökkentse a baleseti kockázatot is. A Bem téri csomópontban ugyanakkor a kapacitásbővítés az elsődleges szempont.

Kérdésünkre a NIF Zrt. azt is kifejtette, hogy a kivitelező kiválasztására vonatkozó ajánlati felhívás az első körben eredménytelen lett, mivel nem érkezett be kivitelezői ajánlat.

„A projekt megvalósítása érdekében új közbeszerzési eljárást kell indítanunk, melynek kapcsán az előkészítési folyamatok, vezetői szintű tárgyalások, belső egyeztetések megkezdődtek” – ismertette a társaság.

A válaszból kiderült továbbá, hogy a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás ajánlati felhívását várhatóan még idén decemberben újból feladják.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában